De Europese dwergpalm huren als kantoorplant

De Europese dwergpalm huren als kantoorplant

De Europese dwergpalm huren als kantoorplant

Bent u op zoek naar een exotisch accent voor uw kantoorruimte? Dan is de Europese dwergpalm een perfect passende keuze. De Europese dwergpalm wordt ook wel de dwergwaaierpalm genoemd en draagt de officiële benaming Chamaerops humilis. Dit is de enige palm die zijn roots in Europa vindt, in tegenstelling tot vele andere palmen die uit Zuid-Amerika, Afrika en soms ook Australië afkomstig zijn. De Europese dwergpalm is afkomstig uit het Middellandse Zeegebied. De palm groeit daar niet alleen van nature maar wordt vaak als sierplant geplant.

De Europese dwergpalm is een zeer populaire plant, aangezien de palm zowel binnen als buiten gezet kan worden. De palm beschikt over een goede winterhardheid en kan tevens prima in direct zonlicht staan, maar een plek in de halfschaduw is ook meer dan prima. Een uitstekende kantoorplant dus vanwege de vele mogelijkheden!

De Europese dwergpalm: kenmerken

De Europese dwergpalm wordt meestal verkocht in een hoogte van circa 60cm. De plant kan echter volgroeien tot een hoogte van maar liefst 4 meter. Deze plant is dus bijzonder geschikt voor plaatsing in een ontvangstruimte of atrium, waar de palm direct de omgeving een speciaal en fris tintje geeft.

De bladeren van de dwergwaaierpalm zijn compact en variëren van groen tot zeer fel groen. De bladeren bevatten tevens stekels. De palm groeit in clusters; nieuwe scheuten ontstaan in de onderste stamdelen. Op deze manier groeien nieuwe stammetjes in een schuine hoek weg van de originele stam. Zo verkrijgt u uiteindelijk een prachtige meerstammige palm.

De Europese dwergpalm: onderhoud

De Europese dwergpalm kan zowel binnen als buiten worden gezet. Het allerliefst staat de palm echter gewoon in de volle grond. De palm verdraagt direct zonlicht prima, maar een plekje in de halfschaduw is nog meer optimaal omdat de palm dan ook ietwat kan afkoelen tijdens hete dagen. Eén van de allerbelangrijkste zaken waar u op dient te letten is, dat de plant niet in te droge grond staat.

Staat de plant buiten en is het warm, geef dan liefst dagelijks een beetje water. Staat de plant binnen? Dan dient u op te letten met het geven van grote hoeveelheden water, omdat  potten vaak geen mogelijkheden tot drainage hebben. Geeft u teveel, dan komen de wortels onder water te staan en het risico bestaat dat de wortels zullen rotten. U kunt in de zomer eens om de vier dagen wat water geven, in de winter eens om de twee weken. De plant is winterhard, dus de temperatuur waarin de plant staat zal niet snel te laag zijn. De minimale temperatuur is -13℃ in de nacht en -10℃ overdag.

De Europese dwergpalm huren als kantoorplant

Deze leuke en vrolijke palm voorziet elke denkbare binnen- en buitenruimte in een oogwenk van zonneschijn, zelfs als het op dat moment regent. De palm is uitermate onderhoudsvriendelijk en kan overal worden geplant of gezet, dankzij de grote weerbaarheid van de palm. Uw kantoorruimte is gegarandeerd blij met deze frisse toevoeging en uw medewerkers ongetwijfeld ook!

Wilt u meer informatie? Neem dan snel eens contact op met Any Green. Wij kunnen u voorzien van deskundig advies en u direct de vele opties laten zien, zodat u zelf kunt kijken welke plant(en) het beste binnen uw organisatie of bedrijf passen. Ook het onderhoud kunnen wij geheel uit handen nemen, zodat u alleen maar hoeft te genieten van al het moois dat planten te bieden hebben.

De Europese dwergpalm huren of kopen als kantoorplant?

Meer blog items