De flamingoplant huren als kantoorplant

De flamingoplant huren als kantoorplant

De flamingoplant huren als kantoorplant

Bent u op zoek naar een mooie plant voor op kantoor, die ook nog eens prachtig bloeit? Dan is de flamingoplant een uitstekende optie. De flamingoplant draagt de officiële benaming Anthurium en is alom bekend om de prachtige bloemen.

De flamingoplant behoort tot de familie van de Aracea en de aronskelkachtigen. De plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en is bijzonder gemakkelijk te onderhouden, een groot pluspunt indien u de plant op kantoor wilt plaatsen.

Flamingoplant: kenmerken

De officiële naam van de flamingoplant zegt eigenlijk al het één en ander over het uiterlijk van de plant. Het woord Anthurium is namelijk een combinatie van de Griekse woorden Anthos (bloei) en Oura (staart). De bloemen van deze plant bevatten een soort staartje, Deze vorm is overigens ook de reden dat men de plant tot flamingoplant heeft omgedoopt. De kleur van de bloemen is afhankelijk van de specifieke (sub-)soort, maar kan variëren tussen helderwit, lichtroze en fel fuchsia.

Naast deze vrolijke bloemen, beschikt de flamingoplant over een weelderige bos schutbladeren welke een mooie glans hebben en daardoor extra opvallen. De kleur varieert van licht- tot donkergroen. De bladeren staan allemaal op losse stelen fier omhoog, waardoor de plant een gezellige indruk maakt.

Flamingoplant: onderhoud

De flamingoplant kan het beste worden geplaatst op een zonnige standplaats, maar dan niet in direct zonlicht. Wanneer de plant langdurig aan fel zonlicht wordt blootgesteld, kan dit leiden tot bruine randen aan de bladeren en bloemen, of een gele gloed. Staat de plant echter op een iets te donker plekje, dan loopt u weer het risico dat de bloemen uitblijven, of groen zullen zijn en geen mooie kleurschakeringen vertonen. Het beste is eigenlijk een plekje waar u zelf ook graag zou willen zitten op kantoor en waar u ook nog goed uw beeldscherm kunt lezen.

De flamingoplant staat het beste op een plaats met een hoge luchtvochtigheid, aangezien het een plantje betreft dat van origine in regenwouden groeit. In de zomer heeft de flamingoplant dus ook aardig wat water nodig; de vuistregel is ongeveer eens per week. In de winter volstaat het om eens per twee weken water geven. Zorg er in ieder geval voor, dat de potgrond altijd licht vochtig is.

De plant kan voorts goed overleven bij een minimale temperatuur van 15℃ ’s nachts en 17℃ overdag. Kamertemperatuur is het beste. De flamingoplant dient ongeveer 1 keer per twee jaar verpot te worden, of wanneer de pot overduidelijk te klein wordt.

De flamingoplant als kantoorplant

De flamingoplant is een ontzettend leuke en mooie kantoorplant, die vanwege het erg simpele onderhoud in elke binnenruimte wel goed kan vertoeven. De aparte vrolijke bloemen zorgen voor een speels accent in een anderzijds misschien eerder saaie ruimte. De flamingoplant fleurt eigenlijk elk interieur binnen een oogwenk op, en misstaat ook zeker niet in bijvoorbeeld een ontvangstruimte.

Heeft u behoefte aan een frisse (groene) wind in uw kantoor? En ziet u een leuke plant die bloeit wel zitten? Informeer dan gerust naar onze mogelijkheden. Wij kunnen u adviseren op het gebied van aankoop én onderhoud, en helpen u graag met al uw vragen op het gebied van groen en groenvoorzieningen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en informeer naar de vele opties.

Flamingoplant huren of kopen?

Meer blog items