De goudrank huren als kantoorplant

De goudrank huren als kantoorplant

De goudrank huren als kantoorplant

De goudrank is een mooie slingerplant die officieel Epipremnum Aureum wordt genoemd. De plant lijkt bijzonder veel op de drakenklimop, de Philodendron Scandens, maar is echt een aparte plant binnen de Philodendron-familie. Deze plant kan op zeer fraaie wijze als hangplant worden neergezet. Indien u op kantoor enkele hoge kasten heeft zal deze kamerplant de ruimte direct opfleuren met een unieke groene toevoeging.

De goudrank is erg gemakkelijk te onderhouden en kan tevens worden gestekt, indien u meerdere planten zou willen kweken. Daarnaast is de goudrank een uitstekende luchtzuiverende kantoorplant die meerdere toxische stoffen uit de lucht filtert, hetgeen positief zal bijdragen aan het leefklimaat op uw kantoor. 

Goudrank: kenmerken

de goudrank bestaat uit zeer mooie, glanzende groene bladeren met een bont en gevlekt patroon, die binnenshuis meestal zo’n 10 centimeter groot kunnen worden. In de natuur kunnen de bladeren nog veel groter worden, denk aan ongeveer 20 centimeter.

De plant zelf kan ook enorm worden, buitenshuis metershoog. Indien u de plant binnen zet, kunt u met behulp van een stok de plant rechtop houden. De plant kan dan 60 tot 120 centimeter hoog worden.

Goudrank: onderhoud

De goudrank vaart het beste bij een plekje zonder direct zonlicht, maar wel met een beetje indirect licht. Dit noemen we halfschaduw. U kunt de plant zowel staand in een pot neerzetten, als hangend in een mandje. In beide gevallen zal de plant goed bloeien, indien u ervoor zorgt dat de grond altijd licht vochtig blijft. Een teveel aan water zal ervoor zorgen dat de wortels kunnen beginnen rotten, een tekort heeft juist uitdroging tot gevolg. U kunt de plant in de zomer prima één maal per week water geven. In de winter is eens in de twee weken meer dan genoeg.

De goudrank vaart wel bij een minimale temperatuur overdag van 20 ℃, ’s nachts kan dit iets lager zijn, namelijk 14 ℃. De goudrank is in feite een zeer gemakkelijk te onderhouden plant, die het in veel binnenruimten uitstekend zal doen. Ook verliest de plant geen kleur, indien een ruimte ietwat donker is. Sommige kantoorgebouwen hebben helaas niet altijd even goed toegang tot ruim zonlicht, dus ook op zulke plekken doet de plant het prima.

Wel dient u uit te kijken met tochtige plekken, want hier is deze plant erg gevoelig voor.

De goudrank huren als kantoorplant

Indien u van bijzondere planten houdt die relatief groot kunnen worden, dan is de goudrank een geweldige keuze voor op kantoor. U kunt de plant rechtop zetten en bijvoorbeeld tegen een kast aan laten klimmen, of juist op een hoog object hangen, zodat de fraaie bladeren mooi naar beneden zullen vallen.

De grote felle bladeren zullen elke ruimte een waaier aan groen en een zachte uitstraling geven.

Wilt u meer informatie over deze leuke en makkelijke plant? Neem dan contact op met Any Green en wij staan u graag te woord met concrete informatie en tips. 

Planten huren of kopen voor op kantoor?

Meer blog items