De homalomena huren als kantoorplant

De homalomena huren als kantoorplant

De homalomena huren als kantoorplant

De homalomena is een bijzonder leuke plant voor op kantoor, omdat deze plant in elk interieur wel een mooi plekje weet te vinden. De hommalomena draagt de officiële benaming Homalomena wallisii. Het is een exotische plant, die afkomstig is uit tropische gebieden zoals Venezuela, Colombia en Panama. De homalomena behoort tot de familie van Aronskelkachtigen (Araceae) en is daardoor een populaire plant voor binnen vanwege het onderhoudsvriendelijke karakter van deze plantenfamilie.

De homalomena valt op door de redelijk dikke en leerachtige bladeren met opvallende bladtekeningen. De plant is erg sterk en weerbaar. Vergeet u de homalomena een keertje water te geven dan is dat niet meteen een probleem. De plant kan tevens op vrijwel elke plek prima overleven. U kunt de plant zelfs in de toiletruimten van uw kantoor zetten, zonder dat dit de plant negatief zal beïnvloeden. Een veelzijdige plant dus, die op elk kantoor prachtig zal staan.

De homalomena: kenmerken

De homalomena is een zeer opvallend mooie plant met bijzondere camouflagekleuren. De stelen waar de bladeren uit komen hebben een enigszins roodbruine tint, terwijl de bladeren verscheidene lichtgroene tinten kunnen hebben met gele en bruine markeringen. Deze markeringen lijken wel een beetje op marmer. De bladeren zelf zijn ovaal of elliptisch van vorm en tussen 5 en 8 cm lang.

De homalomena kan in zeldzame gevallen bloeien. U zult dan piepkleine bloempjes kunnen vinden onder de bladeren.

De homalomena: onderhoud

De homalomena kunt u op vele plekken op kantoor kwijt, omdat de plant zowel op donkere als op lichte plekken kan staan. Een plekje in de halfschaduw of met indirect zonlicht is ideaal. Vermijdt het liefst wel direct zonlicht, omdat de bladeren hierdoor kunnen verbranden. Op een ietwat donkere plek zal de plant wel minder snel groeien, maar de bladeren zullen alsnog de mooie markeringen vertonen.

Zet de plant niet in de tocht en zorg tevens voor een ietwat hogere luchtvochtigheid. De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen 18° en 22°C. Zorg er ook voor dat de temperatuur constant is, want de plant verdraagt schommelingen in temperatuur niet zo goed.

Geef de plant ongeveer eens per week water, in de winter volstaat eens in de twee weken. Let in ieder geval op dat de grond niet helemaal uitdroogt, noch dat de grond te nat is want dan zullen de wortels rotten. Besproei de plant ook eenmaal per week, zeker wanneer de lucht in het vertrek waar de plant staat wat droog is.

De homalomena huren als kantoorplant

De homalomena is een leuke en gezellige plant, die vanwege de bijzondere marmerachtige tekening op de bladeren direct hoge ogen zal gooien. Zeker in iets saaie ruimten zal deze plant goed opvallen en het vertrek een flinke dosis kleur geven.

Bij Any Green kunt u de homalomena huren als kantoorplant. Hierbij staan wij ook in het voor het onderhoud. Geïnteresseerd? Neem gerust contact met ons op en wij vertellen u graag meer.

Planten huren of kopen voor op kantoor?

Meer blog items