De paascactus huren als kantoorplant

De paascactus huren als kantoorplant

De paascactus huren als kantoorplant

De paascactus is een plant uit de cactusfamilie die de officiële benaming Rhipsalidopsis draagt. Eigenlijk betreft het een kruising tussen twee verschillende soorten planten, namelijk de Hatiora gaertneri en Hatiora rosea. Deze kruising is in 1932 voor het eerst uitgevoerd door Alfred Graser. Ongeveer 70 jaar later bestaan er al meer dan 200 verschillende subsoorten van de paascactus, omdat kruisen een populair fenomeen is en blijft.
Planten die worden aangeboden als Rhipsalidopsis zijn dus meestal één of andere vorm van deze kruising. Ze delen wel dezelfde kenmerken en eigenschappen.

De paascactus komt van origine voor als hangplant in vochtige, subtropische gebieden in Zuid-Amerika. Een leuk voordeel van de plant is, dat de paascactus gemakkelijk te stekken is.

De paascactus draagt overigens deze leuke benaming, omdat deze plant rond Pasen in bloei staat.

Paascactus: kenmerken

De paascactus is een cactus met hangende, gekartelde stengels. De plant is tevens één van de zeldzame planten die prachtig bloeit. Veruit de meeste kamerplanten hebben de mogelijkheid tot bloei, maar in de praktijk gebeurt dit niet veelvuldig. Niet zo bij de paascactus.

Naast de meer verspreide roze en rode gekleurde bloemen, kunt u tegenwoordig ook versies aantreffen die witte, oranje en meerdere kleuren bloemen vertonen. Naast de bloemen heeft de paascactus vele mooie bladeren die schakeringen vertonen tussen licht- en donkergroen.

Paascactus: onderhoud

De paascactus gedijt het beste op een plek zonder volle zon, maar wel met veel lichtinval. U kunt het beste het zonlicht filteren op de meest warme momenten van de dag. Tocht dient te allen tijde vermeden te worden. Probeer ook zoveel mogelijk temperatuurschommelingen en veranderingen in lichtinval of luchtvochtigheid te vermijden om de plant volledig tot bloei te laten komen.

U kunt het beste matig water geven tijdens de groeiperiode. De aarde moet altijd licht vochtig gehouden worden, geef de plant in principe pas weer water als de bovenlaag van de grond een beetje droog begint te worden. In de winter en na de bloei volstaat minder water. Gebruik het liefst regenwater, maar in ieder geval niet al te koud of te hard water. Geef de plant ook wat voeding op het moment dat de bloemknoppen worden gevormd, en dit tijdens de gehele bloeiperiode.

De plant staat het beste in kamertemperatuur gedurende de zomer. In de winter gaat de voorkeur naar een koele plaats, met temperaturen tussen 12 en 15°C).

De paascactus wordt idealiter om de 3 jaar verpot. U kunt de plant trouwens zelf vermeerderen door een stukje van de plant te nemen, dit een weekje te laten drogen en vervolgens te stekken in losse grond.

De paascactus als kantoorplant

Al met al is de paascactus een ontzettend leuke toevoeging op kantoor. Deze plant valt door de mooie bloemen direct op, en past hierdoor uitstekend in bijvoorbeeld een ontvangstruimte. De cactus fleurt in één keer de hele ruimte op. De plant is vriendelijk in onderhoud en daarmee ook geschikt voor mensen met iets minder groene vingers.

Wilt u meer weten over de paascactus? Of zoekt u een paascactus om te kopen of huren voor op kantoor? Any Green helpt u graag verder. Neem nu contact met ons op en we bespreken samen de diverse mogelijkheden.

Meer blog items