De pleomele als kantoorplant

De pleomele als kantoorplant kopen of huren

De pleomele als kantoorplant

Bent u op zoek naar een mooie stevige plant voor op kantoor? Liefst met een redelijk dikke stam? Dan is de pleomele waarschijnlijk een uitstekende keuze voor u, want deze fraaie plant heeft een stoer en robuust uiterlijk en is daarnaast ook nog eens onderhoudsvriendelijk. De pleomele draagt de officiële naam Dracaena reflexa/Song of India en groeit als boom in de natuur op plekken zoals Mozambique, Mauritius, Madagascar en enkele andere eilanden die in de Indische Oceaan te vinden zijn.

De pleomele wordt redelijk veel als binnenplant en sierplant gekweekt en is een populaire plant. De groenblijvende bladeren en dikke stelen maken deze plant tot een mooie aanvulling in elk interieur. Ook is de pleomele fantastisch in staat zich aan te passen aan zeer sterk variërende omstandigheden, zoals weinig licht en een binnenklimaat. Perfect voor kantoor dus!

Uiterlijk van de pleomele

De pleomele is onderdeel van de familie van Dracaena. Juist deze variant, de Song of India, kan de plant erg goed tegen zonlicht en dit is te zien aan de rijk gekleurde bladeren. Die worden nogal eens vergeleken met de Braziliaanse vlag, vanwege het kenmerkende groen met gele patroon. De bladranden zijn mooi geel en binnenin vindt u een felle groenstrook.

De plant heeft naast bijzondere bladeren ook dikke, onregelmatige stengels die vanuit een mooie stam komen. De pleomele wordt juist veel door architecten gebruikt omdat het speciale uiterlijk van de plant overal op zal vallen. De plant kan als binnenplant een hoogte van ca. 50 centimeter bereiken met goed onderhoud.

Onderhoud van de pleomele

De pleomele behoeft niet veel water, in de zomer volstaat eens per week of twee weken water geven, in de winter is eenmaal of tweemaal per maand zelfs genoeg. De exacte hoeveelheid is ook afhankelijk van de standplaats, maar u kunt e plant gerust weer wat water geven als de bovenkant van de aarde weer droog aanvoelt. Let goed op dat er geen laagje water onderin de pot komt te staan omdat hiervan de wortels zullen rotten.

Wanneer u merkt dat de blaadjes krullen, dan is de plant juist aan het uitdrogen. Zet de plant dan ietwat verder van een raam vandaan en geef wat extra water. De pleomele staat het liefst op een plek enkele meters van het raam, omdat drie uur direct zonlicht per dag echt een maximum is. De minimumtemperatuur overdag is 18℃ en ’s nachts 12℃.

U hoeft de pleomele niet te sproeien, maar het mag wel en de plant zal u dankbaar zijn omdat u hiermee ongedierte weg houdt. Verpot de plant liefst in de lente, ongeveer eens in de twee jaar. Gebruik een pot die minimaal 20% groter is dan de vorige. Ook kunt u de plant in de lente en zomer voorzien van vloeibare plantenvoeding. In de winter is dit niet nodig.

De pleomele als kantoorplant

De pleomele is een ontzettend leuke plant uit de familie van Dracaena. U kunt de plant vrijwel overal op kantoor plaatsen, zowel in kamers met veel licht as weinig. Ook hoeft de plant niet vaak water te krijgen en zal daardoor niet snel sterven, indien u per abuis een waterbeurtje vergeet.

Bij Any Green bieden wij u diverse opties en mogelijkheden voor onderhoud. Meer weten over het komen of huren van planten? Contacteer Any Green, wij voorzien u met liefde van advies over de beste plant voor uw kantoor.

Meer blog items