De Strelitzia als kantoorplant

De Strelitzia als kantoorplant

De Strelitzia als kantoorplant

De Strelitzia is een prachtige plant die altijd weer de aandacht weet te trekken vanwege het exclusieve en exotische uiterlijk. De naam van de plant is te danken aan de echtgenote van koning George III, Charlotte van Mecklenburg-Strelitz, waarnaar de plant vernoemd is. De plant is afkomstig uit Zuid-Afrika.

Deze plant staat voorts bekend onder heel veel andere benamingen, zoals paradijsvogelplant (bird of paradise) en vogelkopbloem. Al deze benamingen refereren naar de fraaie bloemen van de plant. De Strelitzia behoort tot de familie van Musaceae en is een plant die wel vaart op een plek met veel licht en tevens veel water. Ongeveer eens in het jaar bloeit de plant, een wonderschoon gezicht. Op kantoor zal deze bijzondere plant dan ook absoluut scoren!

Uiterlijk van de Strelitzia

De Strelitzia beschikt over bladeren die wel wat weghebben van bananenbladeren, maar met een bladsteel die langer is. De bladeren worden gemiddeld tussen 30 en 200 centimeter lang en 10 tot 80 centimeter breed. Ze groeien als het ware in een tweetal rijen en vormen zo een kroon, die het hele jaar door groen blijft.

De plant kan tussen de 2 tot wel 10 meter hoog worden, binnenshuis zal de Strelitzia deze tophoogte echter niet zo heel snel halen. De bloemen ontstaan uit een schutblad en groeien horizontaal. De vele kleurschakeringen van de bloemen maken dat de plant de naam paradijsvogelplant draagt, omdat de plant dan bijna op een regenboog lijkt. Gemiddeld kunt u er vanuit gaan dat de plant eenmaal per jaar bloeit, bij een correcte verzorging.

Onderhoud van de Strelitzia

Ga er gerust vanuit dat u deze plant in de zomer minimaal 1x tot 2x keer per week water dient te geven, in de winter volstaat 1x. Zorg ervoor dat de grond telkens net droog is, alvorens u de volgende waterbeurt geeft. Voorkom wel dat de wortels onder water zullen staan, omdat ze hierdoor kunnen rotten. De Strelitzia hoeft niet noodzakelijk besproeid te worden, u kunt dit natuurlijk wel doen om de plant schoon en fris te houden.

De Strelitzia staat heel graag op een zonnige plek. Deze plant kunt u dus zeker direct bij een raam zetten, in de winter het liefst op het zuiden. Wanneer de plant te weinig licht krijgt verwelkt het blad en bloeit de plant allicht niet. In de winter kunt u de plant op een ietwat koelere plek zetten, niettemin wel in direct zonlicht. De minimale temperatuur bedraagt gedurende de dag 14℃ en in de nacht 6℃.

De Strelitzia wordt graag eens in de zoveel tijd verpot, u kunt dit in principe doen wanneer u merkt dat de plant letterlijk uit de pot aan het groeien is. Gebruik standaard een pot met een diameter die minstens 20% groter is dan de vorige. U kunt universele potgrond gebruiken, hanteer enkel hydrokorrels als u beschikt over drainage. U kunt de Strelitzia eens om de 2 maanden vloeibare voeding geven, vermijdt dit echter in de herfst en winter. Dit kan schadelijk zijn voor de plant omdat de Strelitzia dan in rust is.

De Strelitzia als kantoorplant

De Strelitzia is een ware eyecatcher op kantoor. De plant draagt niet voor niets de bijnaam bird of paradise; het uiterlijk van de plant is echt vergelijkbaar met een paradijsvogel. Daarom zal deze plant elke ruimte in een oogwenk opvrolijken, zeker voor een receptie of vergaderruimte is de Strelitzia uitermate geschikt. Wilt u weten of deze plant iets voor u is? Contacteer ons vrijblijvend, wij vertellen u graag alles over deze fantastische plant.

Kantoorplanten huren of kopen?

Meer blog items