De vijf beste planten om je productiviteit te boosten

De vijf beste planten om je productiviteit te boosten

De vijf beste planten om je productiviteit te boostenDe vijf beste planten om je productiviteit te boosten

Een kantoorplant kan heel veel goed doen op de werkvloer. Zo ziet een kantoorplant er niet alleen leuk uit, een plant reinigt ook de lucht en heeft het tal van gezondheidsvoordelen. Als dat nog niet genoeg redenen zijn om kantoorplanten aan te schaffen, hebben we er nog één: sommige planten kunnen de productiviteit van medewerkers direct verhogen.

Hoewel het misschien wat vreemd klinkt, is het toch echt zo: planten zorgen voor productievere medewerkers. Sommige planten verhogen de productiviteit zelfs met 45%. Een investering in een goede kantoorplant kan dus snel terugverdiend zijn.

Er zijn verschillende planten die goed gedijen op kantoor. Een eerste kantoorplant voor een goede productiviteit is de spinnenplant. Deze plant is perfect voor kantoren zonder veel ramen en heeft tal van gezondheidsvoordelen.
De spinnenplant zuivert de lucht en kan zelfs het aantal stofdeeltjes in de lucht verminderen. Hierdoor ervaar je op kantoor meteen een prettige omgeving en kan je kalmer en meer geconcentreerd aan het werk.

Schone lucht voor een betere concentratie

De Philodendron is een plant met een luxe uitstraling die bovendien bijna onmogelijk is te verwaarlozen. Dit plantje is ontzettend sterk en kan op elk kantoor goed groeien. Het is dan ook een goed idee om een philodendron op kantoor te plaatsen: uit onderzoek blijkt dat de plant heel veel gezondheidsvoordelen heeft.

Op de werkvloer komt het meer dan eens voor dat medewerkers hoofdpijn hebben of zich wat minder goed kunnen concentreren. Een van oorzaken hiervan is het gebrek aan gezuiverde lucht. Omdat de philodendron bijzonder goed lucht kan zuiveren, is dit een ideale plant om de concentratie op peil te houden en dus ook de productiviteit te verbeteren.

Een derde plant die een turbo op de productiviteit kan zetten is de citroenmelisse. Deze plant ruikt – zoals de naam al aangeeft – heerlijk naar citroen en gedijt prima in volle zon of schaduw. Hierdoor is het een ideale kantoorplant die praktisch overal goed kan groeien. De citroenmelisse staat er om bekend om het humeur te verhogen en een algeheel gevoel van welbevinden te creëren op de werkvloer.

Meer productiviteit met zuiverende planten

De lelie van vrede is een blikvanger die er niet alleen prachtig uitziet, maar ook nog eens een fantastische plant is om de luchtkwaliteit in een kamer te verhogen. De NASA heeft uitgezocht dat de lelie van vrede meer lucht kan zuiveren dan bijna iedere andere huisplant. En schone lucht is weer goed voor een betere concentratie.

De vijfde kantoorplant die de productiviteit kan verhogen, is de epipremnum aureum. Dit is een plant die ontzettend makkelijk is in onderhoud en de lucht goed kan zuiveren. Het is een klimplant die met dankzij zijn groene, hartvormige bladeren een rustige sfeer uitstraalt. De plant is uitstekend in staat om lucht te reinigen en kan bovendien verschillende giftige stoffen in kantoor verwijderen. Het is een mooie plant die wonderen doet voor de productiviteit van medewerkers.

Planten huren of kopen voor een productieve werkomgeving?

Meer blog items