Deze 6 planten hebben weinig water nodig

Deze 6 planten hebben weinig water nodig

Deze 6 planten hebben weinig water nodig

Wanneer u planten op kantoor wilt zetten, dan kunt u misschien een beetje vrees hebben voor het onderhoud. De ene plant is immers de andere niet; elke plant vereist een bepaald regime. Any Green kan u altijd bijstaan met het onderhoud van uw planten, dus in principe heeft u niets te vrezen. Wilt u toch graag zelf aan de slag met de planten die u plaatst?

Dan hebben wij in dit artikel 6 planten voor u verzameld, die zeer gemakkelijk te onderhouden zijn en slechts weinig water behoeven.

1. Aloë Vera

Deze plant is enorm populair, maar veel mensen weten niet dat de Aloë Vera ook gewoon binnenshuis kan groeien. Deze plant kan zowel op een zonnige plek als in de schaduw prima overleven, want in warmere gebieden groeit de Aloë Vera ook in de volle zon. U hoeft de Aloë Vera slechts af en toe te bewateren, want dit is een ijzersterk plantje.

2. De lepelplant (Spathifyllum)

De lepelplant dankt haar benaming aan de bloemen die soms bloeien: deze hebben de vorm van allemaal schattige lepeltjes. De plant groeit van origine in regenwouden en staat soms volledig onder water. Wanneer het water eenmaal weg is, dan is de plant nog steeds gezond en mooi. U ziet heel snel wanneer de lepelplant water nodig heeft, want de plant zal dan een beetje hangen. U hoeft dus geen ingewikkelde onderhoudsschema’s op te stellen.

3. De drakenbloedboom (Dracaena)

De drakenbloedboom is nog zo’n plant die geweldig is voor mensen zonder groene vingers. Deze plant groeit in wouden onder hoge bomen en ziet in de natuur soms vrijwel geen zonlicht. U kunt de plant dus op donkere plekken zetten. Ook heeft de drakenbloedboom heel weinig water nodig om te overleven, dus deze plant kunt u gemakkelijk gezond houden.


4. De vrouwentong (Sansevieria)

Deze plant overleeft eigenlijk elke situatie. De vrouwentong bestaat uit allerlei mooie lange bladeren die omhoog groeien, bovendien beschikt de vrouwentong over zeer sterke luchtzuiverende eigenschappen. De vrouwentong heeft echt maar een klein beetje water nodig, zelfs in warme maanden. Een vrijwel onverwoestbare plant die overal prachtig staat.
  

5. Cycas

De cycas is een plant met een mooie stam en sierlijke bladeren, die net als alle andere planten in deze lijst heel weinig water nodig heeft om mooi te blijven. De grond dient zelfs volledig droog te zijn, voordat u de plant meer water geeft. De cycas hoort bij de familie van palmvarens en zal elke ruimte een leuk exotisch tintje geven.

6. De vetplant (Crassula)

Als laatste een plant die zo gemakkelijk te onderhouden is, dat het bijna een kunst wordt om de plant teniet te doen: de vetplant. Het leuke aan vetplanten is, dat ze in alle denkbare formaten en kleuren bestaan. U kunt een grote vetplant aanschaffen, maar ook vele kleintjes in leuke potjes die u op bureaus kunt zetten. Zo kan iedereen op kantoor van de weldaad van planten genieten.

Wilt u ook weten welke planten perfect zijn op uw kantoor? Vraag ons gerust om advies en wij helpen u graag aan een gezonde en rustgevende werkplek.

Meer blog items