Dwergdadelpalm als kantoorplant

Dwergdadelpalm als kantoorplant

Dwergdadelpalm als kantoorplant

De dwergdadelpalm is een bijzondere palmboom die gemakkelijk te is onderhouden en op geen enkel kantoor misstaat. Deze fraaie kantoorplant is bovendien een van de beste palmen om de lucht te zuiveren en van giftige stoffen te ontdoen. Ideaal dus voor op kantoor!

De dwergdadelpalm, ook wel bekend onder de naam Phoenix Roebelenii, is een palm die oorspronkelijk komt uit Zuidoost-Azië. Veel mensen denken bij een palmboom al direct aan een metershoge boom, maar de dwergdadelpalm staat juist bekend om zijn compact formaat. De palm wordt meestal niet meer dan 2 meter hoog, terwijl andere palmen tot wel 18 meter kunnen groeien in de hoogte.

Onderhoud dwergdadelpalm

De dwergdadelpalm is bijzonder gek op water. Het zijn echte grootverbruikers en het wordt aangeraden om de palm minimaal 2 keer per week water te geven. Op warmere dagen kan het ook geen kwaad om de palm iedere dag te voorzien van een beetje water. Let hierbij goed op de droogte van de grond: is de palm wat droger, dan kan je weer bijtanken. Beneveling van de bladeren is ook geen overbodige luxe en zorgt er niet alleen voor dat stof van de plant wordt weggespoeld, maar vergroot ook het vermogen van de palm om vocht vast te houden.

De plant kan het best worden geplaatst op een zonnige plek. Geef de palm even de tijd om te wennen en de bladeren kunnen na een tijdje goed direct zonlicht verdragen. Het is belangrijk om de plant vooral niet op een te donkere plek te zetten. De dwergdadelpalm zal dan geen nieuwe bladeren meer aanmaken.

Het kan af en toe gebeuren dat de bladeren van de plant wat verkleuren. Zo kunnen de bladpunten wat bruiner of geler worden. Dit is vaak een natuurlijk proces, maar ziet er natuurlijk niet zo heel fraai uit. Gelukkig zijn deze punten vaak gewoon weg te knippen.

Hoewel er dus een paar punten zijn om rekening mee te houden, is de dwergdadelpalm verder een gemakkelijke plant die goed kan gedijen op een kantoor.

De dwergdadelplant als kantoorplant

De dwergdadelpalm leeft goed bij een temperatuur tussen de 16 en 24 graden Celsius. Dat is dus ideaal voor een kantoor. En er is nog meer goed nieuws: deze palm is een natuurlijke luchtzuiveraar en verwijdert onder andere xyleen uit de lucht. Dit is een stof die veel voorkomt in lijm en markers.

Wil u ook een dwergdadelpalm op kantoor, maar hebt u het te druk om de plant goed te onderhouden? Bij Any Green kunnen we de planten niet alleen plaatsen, maar ook onderhouden.

Neem gerust contact met ons op, zodat we samen met u kunnen kijken naar een passende oplossing voor uw kantoorplanten.

Benieuwd naar wat Any Green voor u kan doen?

Meer blog items