Earth Day: verfraai uw kantoor met een plant!

Earth Day: verfraai uw kantoor met een plant!

Earth Day: verfraai uw kantoor met een plant!

Op 22 april is het “Earth Day”!

Earth Day is een jaarlijks wereldwijd evenement waar meer dan 1 miljard mensen over 192 landen aan deelnemen, het is de grootste burgergerichte actiedag ter wereld! En ook u kan hieraan deelnemen!

Acties?

Of dat nu is door het beschermen van het regenwoud, door onze steden en scholen groener te maken, deel te nemen aan acties, een boom te planten enz… we kunnen allen bijdragen aan een groenere, meer duurzame toekomst. Ook u kan uw stempel drukken op de dringende strijd tegen klimaatverandering, zelfs op het werk!

Wat kan u doen?

Een actie plannen, donaties aan goede doelen, uw werknemers verplichten te sorteren… het kan allemaal. Maar u kan ook simpelweg kiezen om uw kantoor te verrijken met planten! Een groene omgeving creëren op de plaats waar u wellicht het grootste deel van uw tijd spendeert!

Voordelen?

Een boost aan gezonde lucht waardoor ziekte en stress zal dalen, het gevoel van welbehagen zal stijgen en het ziekteverzuim terugschroeft!

Hoe?

We horen u al denken: “Hoe kunnen we dit organiseren en gaat ons dat dan geen extra werk bezorgen?”.
Vaak wordt het idee snel weer opgeborgen en blijft u in die grijze, maar vertrouwde omgeving zitten.
De mens is erg gehecht aan zijn gebruikelijke omgeving en die veranderen we niet graag, maar sta even stil bij de gedachte dat 1 plant op uw bureau al een verschil kan maken voor uw gezondheid en u hiermee bovendien deel kan uitmaken van een grote ecologische voetafdruk.

Biofilisch design! Wat is het?

Met groen in uw kantoor, brengt u automatisch een biofiele omgeving aan de man. Een kantoor voorzien van geuren, kleuren en / of andere elementen uit de natuur geeft automatisch een gevoel van welbehagen! De natuur heeft een enorme aantrekkingskracht op de mens, we hebben van oorsprong nood aan groen, een voorliefde voor onze oorsprong.  De verstedelijking heeft een grote plaats ingenomen, maar onze roots blijven aanwezig!  

Mogelijkheden?

Er zijn tal van mogelijkheden al naargelang uw in te richten ruimte, lichtinval, voorkeuren en uiteraard uw budget.  Een greep uit de mogelijkheden zijn: kantoorplanten, moswanden, scheidingswanden, een binnentuin, ... tot zelfs verse kruiden.  U kan het niet gek genoeg bedenken, het kan allemaal! 

Stel dit niet langer uit en zet de stap naar een groenere omgeving!

Ons Green Team komt graag bij u langs om te bekijken wat mogelijk is en zorgt ervoor dat u mee kan werken aan een groene toekomst zonder er u zelf zorgen over te maken!

Planten huren of kopen voor op kantoor?

Meer blog items