Een dak met kunstgras: informatie en voordelen

Een dak met kunstgras: informatie en voordelen

Een dak met kunstgras: informatie en voordelen

Het dank van je woning of bedrijf zo groen en natuurlijk mogelijk laten ogen?. Door planten en groen te planten gaat niet alleen de kwaliteit van de lucht sterk omhoog, maar zal je woning of kantooromgeving ook in waarde toenemen en een stuk gezelliger aanvoelen.

Planten zorgen voor een prettig hoog zuurstofgehalte in de lucht, daarnaast hebben ze een algeheel kalmerende invloed.

Dit is natuurlijk geweldig, wanneer je ’s avonds thuis komt na het werk! Daarom voorzien wij ook vele kantoorpanden van planten en vaak ook kunstgras. Zo blijft iedereen de hele tijd een beetje in de natuur. Indien het moeilijk is om echt gras te plaatsen, dan kan een dak met kunstgras al vrij gauw dezelfde voordelen creëren als echt gras. In dit artikel leest u meer over de voordelen van kunstgras op uw dak.

Waarom kunstgras gebruiken voor een dak?

Groene daken kunnen van vele soorten natuurlijke materialen worden gemaakt, zoals een bepaald vetplantje dat sedum wordt genoemd. Sedum is heel geschikt als groene ondergrond, omdat het weinig onderhoud behoeft en altijd groen blijft. Daarentegen is het grootste probleem met sedum, dat u het dak daarna niet meer kunt betreden. Sedum is namelijk niet gemaakt voor een hoge draagbelasting en zal stuk gaan als u het betreedt.

Uit praktische overwegingen kiezen daarom mensen steeds meer voor (kunst)gras. Het voordeel van kunstgras is dat u alsnog het dak, dakterras of balkon kunt blijven betreden zonder schade aan te richten. Tegelijkertijd geniet u van een heerlijk frisgroen dak, dat de uitstraling van uw woning direct een gezelliger tintje geeft.

Natuurlijk kunt u ook elk balkon voorzien van kunstgras

Niet alleen daken maar ook balkons kunnen worden voorzien van een mooi laagje kunstgras. Dit maakt uw appartement direct een stuk rustiger en prettiger. Kunstgras heeft weliswaar niet alle positieve eigenschappen van echte planten, maar het komt wel erg dichtbij. Want het is vooral het uiterlijk van planten en groen, dat rust creëert. Doordat kunstgras tegenwoordig niet meer van echt gras is te onderscheiden, geniet u dezelfde voordelen maar zonder het bijbehorende onderhoud.

Any Green uw dak vakkundig van kunstgras voorzien

Indien u graag een meer natuurlijke sfeer in uw buitenruimte wilt creëren, dan is kunstgras een handige en duurzame optie. U heeft een leuke groene additie, maar hoeft geheel geen tijd te besteden aan grasmaaien, onderhouden en bewateren. Let er wel op, dat kunstgras het beste door een professional wordt geplaatst.

Indien u het meest egale en nette eindresultaat wilt bereiken, dan dient u rekening te houden met zaken zoals de beste ondergrond voor uw dak, het wegwerken van oneffenheden, eventueel repareren van zwakke plekken op uw dak en het netjes leggen van de matten. Dit lijkt op het eerste gezicht gemakkelijk, maar schijn bedriegt. Door kunstgras verkeerd te plaatsen kunt u bijvoorbeeld ook problemen krijgen met de afwatering, waardoor uw dak met vochtproblemen te maken kan krijgen.

Huur daarom best een specialist in als Any Green, wij kunnen u van uitgebreid advies voorzien en de beste kwaliteit kunstgras plaatsen. Zodat uw dak of balkon uiteindelijk wordt getransformeerd tot een ware oase.

Op zoek naar duurzaam kunstgras voor een groendak?

Meer blog items