De ficus longifolia als kantoorplant

De ficus longifolia als kantoorplant

De ficus longifolia als kantoorplant

De ficus is een zeer populaire plantsoort, mede vanwege de vele verschillende variaties die verkrijgbaar zijn. Ook de ficus longifolia behoort tot de ficussen. Deze plant komt van origine uit India, delen van China en Zuidoost-Azië. De ficus longifolia behoort tot de Moerbeifamilie (Moraceae) en is daarmee een vijgenplant.

Deze ficus heeft zeer veel positieve eigenschappen voor plaatsing op kantoor. Zo beschikt deze plant over zeer sterke luchtzuiverende eigenschappen, iets dat elke kantoorruimte ten goede komt met alle apparaten die u hoogstwaarschijnlijk heeft staan. Ook is de plant resistent tegen insecten en zeer onderhoudsvriendelijk. Gewoon een plant die overal fraai staat en een meerwaarde biedt in elke ruimte!

Uiterlijk van de ficus longifolia

De ficus longifolia is een zeer sterke plant met lange smalle bladeren, die een beetje lijken op bladeren van de wilg of de eucalyptusboom. Het betreft mooie sierlijke bladeren die een klein beetje naar beneden hangen. De blaadjes variëren in lengte van 8 tot maar liefst 13 centimeter, waarbij onderaan meer korte smalle bladeren zichtbaar zijn en hogerop grotere versies groeien.

De kleur van het gebladerte van de plant varieert van olijfgroen tot zeer donkergroen. De ficus longifolia is trouwens meer een binnenboom en niet zozeer een plant, gelet op het uiterlijk en de vaak redelijk dikke stam. In de natuur kan deze ficus een hoogte bereiken van wel 3 meter, binnenshuis zal dit eerder maximaal een meter of anderhalf zijn.

Onderhoud van de ficus longifolia

De ficus longifolia vaart wel bij een plek met indirect zonlicht, omdat direct zonlicht de plant al snel uit zal drogen. Je zet het beste de plant een paar meter bij een zuidelijk raam vandaan en minimaal een meter bij andere ramen. Draai de plant ook af en toe, omdat de kant die geen contact maakt met licht snel last zal hebben van bladval. De ideale temperatuur ligt tussen 13 tot 24°C. Zorg er trouwens ook voor, dat de plant nooit op de tocht staat.

Wat betreft het geven van water is het belangrijk, dat de bovenste laag potgrond goed kan uitdrogen tussen de gierbeurten door. Gebruik ook het liefst lauw water, te koud water kan ook bladval tot gevolg hebben. Zorg er te allen tijde voor dat de wortels niet onder water komen te staan, dan zullen ze gaan rotten.

Geef de ficus longifolia in de lente en zomer eens in de twee weken vloeibare plantenvoeding. Dit kan gedurende de herfst worden afgebouwd en in de winter behoeft de plant in het geheel geen voeding, omdat de ficus dan rust. Verpotten hoeft niet zo heel vaak bij deze plant, omdat de wortels in vergelijking met veel andere planten langzaam groeien. Eens in de 2 of 3 jaar zou voldoende moeten zijn, neem dan altijd een pot die minimaal 20 tot 25% groter is.

De ficus longifolia als kantoorplant

Wanneer u op zoek bent naar een vrolijke en mooie kantoorplant, dan is deze ficus zeker het overwegen waard. Met de talrijke fraaie lange bladeren en de mooie stam, zal deze plant het overal goed doen. Ook een ontvangstruimte krijgt direct een aangename en welkome sfeer. Wilt u meer weten over de ficus longifolia? Of deze een keer uitproberen? Neem vrijblijvend contact op met ons.

Kantoorplanten huren of kopen?

Meer blog items