Ficus maclellandii Alii als kantoorplant

Over de Ficus maclellandii Alii als kantoorplant

Ficus maclellandii Alii als kantoorplant

Hoewel de naam waarschijnlijk niet direct bij iedereen een belletje doet rinkelen, is de Ficus maclellandii Alii of de Ficus binnendiijkii 'Alii' een zeer populaire plant die door zijn lange en smalle bladeren in eigenlijk elk kantoor past.

De Ficus komt oorspronkelijk uit Afrika, maar is ook te vinden in Zuid-Amerika, Australië en Azië. De plant behoort tot de vijgenboomfamilie. Er bestaan ruim 800 soorten Ficussen, waaronder de macleilandii Alii. Dit is een hybride plant, die niet voorkomt in het wild, maar speciaal gekweekt wordt als binnenplant. In de afgelopen jaren hebben steeds meer kantoren en woonkamers ruimte gemaakt voor deze mooie plant.

De Ficus maclellandii Alii als kantoorplant

De Ficus maclellandii Alii is zeer populair als kantoorplant, omdat de plant bij een goede verzorging gerust enkele jaren mee kan gaan, erg modern oogt en zorgt voor een natuurlijke sfeer in de omgeving. De kantoorplant heeft daarnaast een luchtzuiverende werking, waardoor ze een positieve bijdrage levert aan de werkomgeving.

Met de lange bladen die een natuurlijke glanskleur hebben, en een stevige stam heeft deze plant wel iets weg van een palmboom.

Onderhoud Ficus maclellandii Alii

Hoewel de plant lang meegaat, is enig onderhoud wel belangrijk. Zo dient de grond van een Ficus maclellandii Alii altijd licht vochtig te zijn. De plant moet echter niet met de wortels in het water staan. Om ervoor te zorgen dat de plant altijd voldoende water heeft, maar niet ‘verdrinkt’, is het aan te raden om de plant dagelijks enkele kleine hoeveelheden water te geven.

Naast een juiste hoeveelheid water, houdt de Ficus maclellandii Alii ook van (niet direct) licht. De plant groeit dan het best, al kan de Ficus ook tegen wat schaduw. Hoe meer de plant in het licht staat, hoe meer water ze nodig heeft.

De plant gedijt het best met een minimale kamertemperatuur van 15 tot 18 graden en is dus prima geschikt als woonkamer- of kantoorplant. Het is wel aan te raden om grote temperatuurschommelingen te voorkomen, omdat de plant anders wat sneller last kan krijgen van bladval.

Ficus maclellandii Alii huren of kopen

Wil u ook een mooie Ficus maclellandii Alii in uw kantoor? Informeer dan eens naar de mogelijkheden bij Any Green. Zo is het mogelijk om de plant te kopen, maar kan u ook opteren om de plant te huren. Als u een plant huurt, wordt deze bovendien iedere twee weken professioneel verzorgd door een expert van Any Green. Zo kan u zorgeloos genieten van de plant.

Daarnaast kan u de Ficus maclellandii Alii ook leasen. U least de planten voor een periode van minstens 36 maanden en na het aflopen van de contractperiode, zijn de planten, plantenbakken en andere decoratie van u.

Benieuwd naar wat Any Green voor u kan doen?

Meer blog items