Groene wand met kunstplanten of liever toch echte planten? Voor- en nadelen

Plantenwand met kunstplanten of liever toch echte planten? De voor- en nadelen op een rij

Groene wand met kunstplanten of liever toch echte planten? Voor- en nadelen

Heeft u er wel eens aan gedacht om een groene plantenwand op kantoor te plaatsen? Een plantenwand is eigenlijk een verticale tuin, die heel gemakkelijk in zelfs de kleinste ruimte kan worden geplaatst. Plantenwanden zijn niet alleen functioneel en slim te plaatsen, maar ook nog eens ontzettend mooi en bijzonder. Het leuke aan een plantenwand is ook, dat u geheel zelf de plantsoorten, kleuren, opstelling en diepte kunt kiezen en zelfs figuren en letters kunt maken.

Wat dacht u om uw bedrijfslogo geheel in het groen te laten aanbrengen op de muur. Indien u nadenkt over een plantenwand, dan kunt u twee kanten op: kiezen voor echte planten of kunstplanten. Welke keuze voor u het beste is hangt natuurlijk af van uw persoonlijke voorkeuren, maar hierbij geven wij vast wat meer informatie en handige tips over de keuze tussen een plantenwand met kunststof planten, of juist echte planten.

Wat is een plantenwand precies?

Een plantenwand is dus een zogenaamde verticale tuin. Het idee is ontstaan uit het oogpunt van functionaliteit, omdat niet iedereen op aarde de beschikking heeft over een tuin of een lapje grond om planten en gewassen te verbouwen. Zo konden mensen in stedelijke gebieden bijvoorbeeld thuis een klein wandje met kruiden maken en alsnog zelf iets laten groeien bij gebrek aan een tuin.

Daarna is het concept uiteraard door vele partijen op diverse manieren benaderd en zo zijn onder meer groene wanden voor zakelijke toepassingen ontstaan. Deze zijn meer esthetisch fraai dan functioneel, zeker als het om kunstplanten gaat. Echte planten zullen trouwens wel degelijk bijdragen aan het leefklimaat op kantoor, aangezien een groene wand met echte planten de kwaliteit van de lucht aanzienlijk verbetert.

Plantenwand met echte planten: feiten en informatie

Wanden die van echte planten zijn vervaardigd kennen een aantal voordelen die kunstplanten niet kunnen bieden. Zo zijn levende planten in staat om CO2 om te zetten in zuurstof, giftige stofjes uit de lucht te filteren en bovendien ook de luchtvochtigheid op een goed peil te houden. Daarbovenop is het bewezen, dat levende planten een rustgevende en kalmerende werking hebben op onze gezondheid.

Bij een plantenwand moet u echter wel rekening houden met het feit, dat een levende plantenwand ook hogere bijkomende kosten heeft. Denk aan irrigatie, onderhoud, schoonmaak en dergelijke. Uiteraard kunt u al deze werkzaamheden ook prima aan Any Green uitbesteden, indien u heel graag een plantenwand met echte planten op kantoor wilt hebben.

Plantenwand met kunstplanten: feiten en informatie

Een groene plantenwand kan ook van kunstplanten worden gemaakt. Indien u graag een groene additie op kantoor plaatst maar het liefst zo min mogelijk onderhoud wenst uit te voeren, dan is deze optie perfect voor u. Veel soorten kunstplanten zijn werkelijk niet van echt te onderscheiden, daarnaast biedt deze optie een hoge akoestische demping. U kunt kiezen uit een breed gamma aan kleuren en soorten en de plantenwand gaat gemakkelijk decennia lang mee. U zult echter niet dezelfde voordelen ervaren, die echte planten bieden.

Any Green is uw vaste partner voor plantenwanden en de bijbehorende zorg en onderhoud

Indien u meer informatie wilt over plantenwanden, of benieuwd bent naar onze andere diensten en opties, contacteer ons vrijblijvend. Wij vertellen u met liefde meer over het nut van planten op kantoor, hoe een plantenwand precies wordt geïnstalleerd en uit welke planten u kunt kiezen. Natuurlijk kunt u ook meteen bij ons terecht voor een prijsopgave.

Meer blog items