Groene muur met planten in je kantoor? Inspiratie

Groene muur met planten in je kantoor? Inspiratie

Groene muur met planten in je kantoor? Inspiratie

Hoe maak je indruk met je kantoor via een zoom meeting? Sinds 2020 zijn we massaal gaan videobellen via online vergaderplatformen zoals Zoom, Teams of Skype. En dat heeft een verrassend bij-effect: we zijn blijkbaar razend benieuwd wat er in de achtergrond te zien is van onze online contactpersoon.

Kortom, de inrichting van je kantoor of meeting room werkt zelfs tijdens die videocalls. Met een indrukwekkende groene muur met planten in je kantoor scoor je zelfs vanop afstand punten. Wanneer er een groene oase op de achtergrond te zien is op je camerabeeld, maak je direct al een frisse indruk! Maar hoe begin je eraan? Enkele handige tips om één van je kantoormuren wat op te frissen met planten.

Tover uw muren om in een prachtige groene wand!

Groene muur met planten: de positieve effecten

Een plantenmuur is niet alleen op esthetisch vlak een topkeuze, maar planten hebben wel degelijk een functie op kantoor. Uit onderzoek is gebleken dat een hoop planten op kantoor een énorm positieve impact heeft op het welzijn van degenen die regelmatig in het kantoor vertoeven. Ze werken stressverlagend en zorgen voor meer concentratie: héél handig om de werkprestatie van je personeel een boost te geven. Zuivere lucht werkt, zoveel is zeker.

Muur vol planten: hoe wordt dat gedaan?

Een plantenmuur: hoe begin je daaraan? Het is een stevig project waar je wel wat voor nodig hebt: een reeks van je favoriete planten, plantenpotten, plantenhangers en natuurlijk alle ophang- en montagestukken. In ons concept van Living Green Walls kiezen we voor wandpanelen die we aan de muur kunnen bevestigen. Daarna worden de planten voorzien in de plantenunits die afhankelijk zijn van het type planten dat je hebt gekozen.

Soms kunnen we gaan voor plantenbakken die een levend kunstwerk vormen, in andere gevallen bestaat de groene wand uit een hele reeks potplanten.

Welke planten voor een plantenmuur?

Eigenlijk kan je zowat elke plant gebruiken voor je plantenmuur. Kies je favoriete planten en ga aan de slag! Wil je makkelijke planten die niet superveel verzorging nodig hebben? Dan zijn bijvoorbeeld de Graslelie, de Aloë Vera of de lepelplant goede opties. Populaire grote kantoorplanten voor onderaan de plantenmuur zijn de planten zoals de Monstera of de bananenplant.

Groene sierkaders

Op zoek naar een idee om de ontvangsruimte of de wachtzaal op te fleuren? Wat dacht je van een of meerdere groene sierkaders aan de muur. Hierbij worden de planten geïntegreerd in een kleiner wandkader wat dan een subtiele groene touch aan de ruimte geeft.

Verfraai uw kantoor met groene kaders

Mosmuren

Een andere specialiteit van ons zijn moswanden. We kunnen hierbij gaan voor moskunstwerken met verschillende soorten mos. Maar een creatieve keuze voor veel bedrijven is om letters, pictogrammen of het bedrijfslogo in een moswand te gaan integreren.

Plantenmuur: Any Green zorgt voor een weelderige groene muur

Zin gekregen in meer groen op kantoor? Onze groene experten bij Any Green gaan met plezier voor je aan de slag! Any Green kan zelfs een échte muur met je logo creëren! Samen bekijken we wat mogelijk is op jouw kantoor en maken we een concreet plan op.

Wil je de verzorging ook liever aan iemand anders overlaten? Dan neemt Any Green ook graag voor z’n rekening, indien gewenst! Contacteer ons nu voor vrijblijvend advies of maak vandaag nog een afspraak.

Meer blog items