Groene wand op kantoor: Alle voordelen op een rij

Groene wand op kantoor: Alle voordelen op een rij

Groene wand op kantoor: Alle voordelen op een rij

In de afgelopen decennia heeft zich langzamerhand een verandering in ons denken gevormd met betrekking op hoe we als mensen met de natuur omgaan. We zijn ons steeds bewuster geworden van het feit dat het onze verantwoordelijkheid is om deze planeet leefbaar te houden. Dat uit zich vaak ook in een gezondere levensstijl waarbij we bijvoorbeeld ook proberen om meer op onze voeding te letten.

In sterk contrast met deze verschuivingen leven we echter in een maatschappij die gekenmerkt wordt door activiteit en haast. Vooral mensen die in steden wonen, merken dit dagelijks, en sommigen onder hen hebben vrijwel geen contact meer met de natuur door alle (werk-)drukte en de ligging van hun woonplaats. Misschien woon jij ook in een stad en komt dit verhaal je bekend voor? Elke dag opnieuw verplaats je je van huis naar het werk en andersom, misschien ook wel eens dromend van een weekje vrij om jezelf heerlijk af te sluiten van alle drukke of om even tijd te kunnen maken voor een deugddoende wandeling in de natuur.
Alleen komt het er maar niet van…

De natuur op kantoor

Je bent lang niet de enige die droomt van een moment van retraite. Maar helaas is het meestal niet altijd mogelijk om je terug te trekken in de natuur. Misschien kan de natuur echter wel op een of andere manier naar je kantooromgeving gehaald worden. Enkele creatievelingen zochten een oplossing, en vonden deze in het ontwikkelen van een zogenaamde groene muur.

“Een wat?” denk je misschien. Een “groene muur” heeft in het geheel niks te maken met het groen verven van een muur op kantoor. De term verwijst naar de plaatsing van een soort miniatuurversie van de natuur binnen kleine ruimten, maar dan verticaal op een muur. Er is in woningen en op kantoor vaak vrij weinig ruimte beschikbaar. Zowel woningen als kantoorgebouwen zijn druk ingericht en niet al te ruim. Hierdoor wordt het plaatsen van groen bemoeilijkt. Door echter de optie te bieden om planten niet horizontaal, maar verticaal te laten groeien, is dit probleem in één klap opgelost.

Bekijk hier alvast enkele van onze uitgevoerde projecten en creaties.

Weg grijze ruimtes, leve groene wand

Doorsnee kantoorruimten kunnen best wel wat kleur en frisheid gebruiken. Wegens plaatsgebrek is het echter niet altijd mogelijk planten neer te zetten. Dankzij de installatie van een groene muur of wand fleurt u meteen elke ruimte op met mooi ogende groene planten. Deze worden door de experts van Any Green op een daarvoor geschikte verticale ondergrond geplaatst, die vervolgens aan de muur of wand wordt bevestigd.

Planten hebben verder een bewezen positieve werking op de gezondheid, werklust en creativiteit van medewerkers. De aanwezigheid van een stukje natuur biedt een gevoel van rust en sereniteit. Bovendien hebben planten een luchtzuiverende werking. Zo halen ze onder andere CO2 uit de lucht om dit vervolgens om te zetten in zuurstof. Maar ook andere schadelijke stoffen zoals formaldehyde worden door planten gezuiverd.

Ook het onderhouden van de plantjes kan erg rustgevend zijn. Uw medewerkers zullen er hoogstwaarschijnlijk veel plezier aan beleven om de groene wand groen te houden. Anders zijn ze immers hun fraaie uitzicht kwijt!
Een groene wand vergt doorgaans weinig onderhoud. Daarnaast worden er duidelijke instructies tijdens de installatie gegeven.

Bekijk hier alvast enkele van onze uitgevoerde projecten en creaties.

Benieuwd naar de mogelijkheden van groene muur bij u op kantoor?

Meer blog items