Hangplanten aan de muur van je kantoor of winkelruimte? Tips en inspiratie

Hangplanten aan de muur van je kantoor of winkelruimte? Tips en inspiratie

Hangplanten aan de muur van je kantoor of winkelruimte? Tips en inspiratie

Hangplanten zijn een originele manier om groen te verwerken in je kantoor of winkelruimte. Ze zorgen voor een leuke werkomgeving en dempen geluid. Bij Any Green hebben we een ruim assortiment hangplanten, geschikt voor elk soort kantoor. 

Vraag vrijblijvend advies of een offerte op maat

Waarom kiezen voor hangplanten?

Hangplanten geven het interieur een boost

Planten op kantoor of in een winkelruimte hoeven niet altijd potplanten te zijn. Integendeel, er zijn heel wat manieren om planten op een interessante manier in het interieur te verwerken. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor hangplanten. Hangplanten geven de kantoor- of winkelruimte extra dynamiek. Door planten aan de muur of het plafond te bevestigen, creëer je een interessante en speelse ruimte.

Hangplanten nemen weinig plaats in en dempen geluid

Bovendien zijn hangplanten ook ideaal voor kleinere ruimtes. Je hoeft geen plaats te voorzien op de vloer en verliest zo geen bureau- of winkelruimte. Hangplanten staan nooit in de weg. Geen plaats voor een grote palm op kantoor? Dan is een reeks hangplanten de ideale oplossing.

Nog een voordeel van hangplanten is dat ze uitstekende geluiddempers zijn. Dat maakt hangplanten ook ideaal voor grote kantoor- of winkelruimtes, in combinatie met potplanten. Op die manier kunnen werknemers in alle rust en stilte werken.

Hangplanten stimuleren de werknemers

En planten hebben, tot slot, ook veel voordelen in het algemeen. Kantoren waar planten staan of hangen zorgen voor een hogere productiviteit en creativiteit bij werknemers. Planten produceren ook zuurstof en filteren schadelijke stoffen uit de lucht. Enkel voordelen dus!

Welke hangplanten zijn geschikt voor een kantoor of winkelruimte?

Hangplanten zijn dus een goed idee, maar welke hangplanten kies je het beste in een kantoor of winkelruimte? We geven je hieronder een overzichtje van de populairste hangplanten.

Philodendron

Een absolute topper onder de hangplanten is de Philodendron. Deze hangplant groeit bijzonder snel en is erg makkelijk te onderhouden. De Philodendron gedijt bovendien goed in de schaduw en is dus voor elk kantoor geschikt. De traanvormige, donkergroene bladeren zijn de perfecte groene toets voor je kantoor.

Scindapsus

Dat geldt ook voor de Scindapsus. Deze plant groeit eveneens snel en heeft weinig licht nodig, maar groeit eerder in de lengte. Ideaal voor hoge ruimtes dus. Er zijn heel wat soorten Scindapsus waaruit je kan kiezen.

Epiphyllum

Heb je absoluut geen groene vingers en wil je een hangplant die weinig onderhoud vereist, dan is de zaagcactus (Epiphyllum anguliger) wat je zoekt. Deze hangplant is een vetplant die weinig water nodig heeft, maar geen volle zon verdraagt.

Aeschynanthus

Wil je meer kleur, dan raden we je de Aeschynanthus aan. Deze hangplant produceert mooie, rode bloemen die de ruimte een vrolijke, zomerse feel geven. De krullende bladeren vormen ook een mooi contrast met andere hangplanten. Deze hangplant heeft meer licht nodig, maar is verder weinig veeleisend wat onderhoud betreft.

Peperomia

En tot slot is er nog het zwanenkruid (Peperomia rotundifolia). Deze makkelijk te onderhouden hangplant heeft meer water nodig en groeit behoorlijk snel. De frisse, groene bladeren creëren een rustgevend effect en dat maakt van zwanenkruid eveneens een populaire hangplant.

Zijn hangplanten op kantoor niet moeilijk te onderhouden?

Hangplanten vereisen hetzelfde onderhoud als gewone kantoorplanten in pot. Meer zelfs, hangplanten worden vaak op hydrocultuur gekweekt. Dankzij die hydrokorrels hoef je zelf minder water te geven en dus ook minder aan het onderhoud van de hangplanten op kantoor te denken.

Tip: wil je graag planten op kantoor, maar baart het onderhoud je zorgen, dan kan je een beroep doen op onze onderhoudsdienst. Wij komen de planten dan voor jou verzorgen. Zo geniet je enkel van de voordelen die kantoorplanten en hangplanten met zich meebrengen zonder dat je zelf een vinger hoeft uit te steken.

Plantenbakken voor hangplanten passen in elk interieur

Hangplanten passen bovendien in elk interieur. De plantenhangers die gebruikt worden om hangplanten aan de muur of het plafond te installeren, zijn bijzonder veelzijdig. Zo kan je kiezen voor stijlvolle, strakke zwarte plantenbakken, maar ook voor subtiele witte exemplaren of houten bakken die een warm gevoel creëren.

Maar je kan ook zelf een persoonlijke toets geven aan de hangplant. Je kan ze bijvoorbeeld in mooie, rieten manden hangen, of gaan voor een metalen wandinstallatie met een honinggraatmotief. Hangplanten kan je ook in macramé ophangen, ideaal voor wie een zachte en persoonlijke toets aan het interieur wil geven. Verder bestaan er nog metalen wandrekken waaraan je de hangplanten kan bevestigen. De mogelijkheden zijn legio. We luisteren graag naar je wensen!

Any Green zorgt ook voor planten in schaduwrijke kantoren

Wil je je kantoor of winkelruimte graag aankleden met planten? Dan moet je zeker ook hangplanten overwegen. De experts van Any Green weten precies welke kantoorplanten als hangplanten in je kantoor geplaatst kunnen worden, rekening houdend met de lichtinval en de luchtvochtigheid.

Bij Any Green luisteren we naar je wensen en stellen zo een geschikt plantenpakket samen. Neem vrijblijvend contact met ons op en maak een afspraak.

Meer blog items