Hoe maak je een kantoor gezellig?

Hoe maak je een kantoor gezellig?

Hoe maak je een kantoor gezellig?

De laatste decennia is de essentie van een gezellig en inspirerend kantoor alsmaar groter geworden. Het kantoor is praktisch je tweede thuis, want je spendeert nu eenmaal heel wat uren aan je bureau. Zeker dus de moeite om te investeren in gezelligheid! Maar hoe maak je een kantoor gezellig? Wij geven je alvast enkele handige tips.

Kleur is key

Kies zorgvuldig je kleuren uit! Deze bepalen namelijk grotendeels de algemene sfeer van het kantoor. Kleuren werken bovendien zeer psychologisch en hebben dus zeker effect op je werknemers. Wil je bijvoorbeeld dat de creativiteit van je werknemers gestimuleerd wordt? Dan ga je best voor oranje tinten. Wil je dat de mensen kantoor zich goed kunnen concentreren? Dan kan paars, blauw of groen wel dienen. Wil je enthousiaste werknemers op kantoor? Dan is geel je beste vriend.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je de volledige ruimte in één kleur schildert. Je kan de gewenste kleuren laten terugkomen in het meubilair en ook gekleurde bureau accessoires kunnen een groot verschil maken. Denk dus goed na over de kleuren van alle spullen die je in je kantoor gaat plaatsen. Dat kan gaan tot in de kleinste details zoals pennen, mappen en notitieboekjes. Een goed doordacht kleurenschema kan je kantoor helemaal opfleuren.

Uw kantoor in het nieuw steken met een groene touch?

Zorg voor ontspanning

Een werkruimte moet eigenlijk zoals thuis aanvoelen. Na een flinke voormiddag doorwerken is een gezellige pauze welverdiend. In een leuke kantine, lounge of koffiecorner kunnen werknemers volledig tot rust komen en even opladen. Zorg hier voor een gezellige inrichting dat niet te hard laat denken aan een kantooromgeving. Denk aan barkrukken of gezellig zeteltjes. Je kan bovendien ook zorgen voor leuke ontspanning zoals tafelvoetbal. Werknemers willen ook graag eens op een informele manier met hun collega’s communiceren.

Licht is je beste vriend

Zorg op kantoor dat er zoveel mogelijk natuurlijk licht naar binnen kan. Het laat je ruimte niet alleen veel ruimer en frisser lijken, maar het zorgt ook voor werknemers met meer focus. Kan er op sommige plekken of ruimtes weinig tot geen natuurlijk licht binnenkomen? Investeer dan in lampen die dit nabootsen. De algemene kantoorverlichting is vaak heel scherp en kil en dus niet bevorderend voor het humeur van de werknemer. Combineer hierbij functionaliteit met gezelligheid.

Een groene ruimte = gelukkige werknemers

Groen maakt gelukkig, blijkt uit onderzoek. Het zorgt voor een beter humeur, een hogere concentratie, minder stress en dus een tevreden werknemer. Planten hebben een kalmerend effect en fleuren de ruimte bovendien helemaal op. Er bestaan veel verschillende manieren om wat groen te integreren in je kantoor: je kan gaan voor enkele grote planten hier en daar, kleine plantjes op de bureaus of wat dacht je van een echte moswand of hangende plantjes aan het plafond? Hoe meer groen, hoe meer vreugde.

Any Green zorgt voor extra groene gezelligheid op jouw kantoor

Wil jij graag meer groen op kantoor, maar weet je niet hoe of wat? Any Green verhuurt en verzorgt jouw kantoorplanten en denkt graag samen met jou na over de ideale inrichting op jouw kantoor. Samen overlopen we alle mogelijkheden en kies jij je favoriete planten uit. Contacteer ons nu voor vrijblijvend groen advies of maak een afspraak.

Meer blog items