In 5 stappen naar een groen en milieuvriendelijk kantoor

In 5 stappen naar een groen en milieuvriendelijk kantoor

In 5 stappen naar een groen en milieuvriendelijk kantoor

Zou u graag een steentje willen bijdragen aan een duurzamer klimaat? Maar weet u eigenlijk niet zo goed waar u kunt beginnen? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om op kleine schaal uw kantoorruimte milieuvriendelijker te maken, zonder direct grote renovaties uit te moeten voeren of anderzijds veel geld te moeten investeren. Ook met een paar kleine aanpassingen maakt u een verschil!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Any Green geeft u alvast enkele leuke tips.

1. Bewust nadenken over verlichting

De hoogdagen van de gloeilamp zijn al lang voorbij. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de toch al redelijk sfeerloze ouderwetse TL-verlichting. In plaats daarvan kunt u tegenwoordig opteren voor een enorme keuze aan milieuvriendelijke ledverlichting, waarmee de meest uiteenlopende effecten gecreëerd kunnen worden. Zo kan elk interieur in een oogwenk worden verfraaid. Daarbovenop komt dat ledverlichting tot wel 10 jaar meegaat, en merkelijk minder verbruikt. Een dit is natuurlijk gunstig voor uw portemonnee.

2. Vervang plastic bekers en keukengerei

Heeft u momenteel plastic koffiebekertjes op kantoor? Zonde, want plastic is erg belastend voor het milieu. U kunt plastic keukengerei prima vervangen door keramische of metalen producten. U zou bijvoorbeeld kunnen overwegen om elk personeelslid een eigen koffiekop te geven. Misschien met een leuke tekst, mooi meegenomen voor teambuilding! Een koffiekop gaat niet alleen langer mee, maar staat ook vele malen mooier. Idem geldt voor andere plastic gebruiksvoorwerpen.

3. Bespaar gemakkelijk op uw energierekening

Het komt veelvuldig voor dat laptops en PC’s op kantoor niet uit, maar in slaapstand worden gezet wanneer medewerkers naar huis gaan. Of een televisie- of projectiescherm staat hele dagen op stand-by. Een apparaat in slaapstand verbruikt nog steeds energie, terwijl er in feite niks mee gedaan wordt. Het kan daarom verstandig zijn binnen uw personeelsbeleid duidelijk uit te dragen dat alle apparatuur na werktijd uitgezet moet worden. Ook laders en dergelijke dienen liefst ontkoppeld te worden, omdat deze ook langzaamaan energie slurpen. Op deze simpele wijze bespaart u al behoorlijk veel op uw energierekening en wordt uw bedrijf een pak duurzamer.

4. Opteer voor het verfrissen van kantoormeubilair

Bent u van plan nieuw meubilair aan te schaffen? Wellicht is het een leuk en mooi idee om in plaats daarvan reeds bestaand meubilair te (her)gebruiken. U kunt bureaus bijvoorbeeld een opfrisbeurt geven door het licht te schuren en van een nieuw verflaagje te voorzien. Bepaalde houtsoorten lenen zich hier overigens uitstekend voor. Het vraagt op zich weinig werk, maar heeft wel veel impact.

5. Investeer in groen op kantoor

Een uiterst eenvoudige manier om een kantoorpand groen(er) te maken, is door het letterlijk plaatsen van groen! Heeft uw kantoorruimte behoefte aan een natuurlijke uitstraling? Dan kunnen een paar gezellige planten alles in één klap opfleuren. Er zijn ongelofelijk veel onderhoudsvriendelijke planten voorhanden, die met weinig werk toch een groen doel dienen. Plus; het staat niet alleen mooi, maar het is ruimschoots bewezen dat planten op kantoor een positieve invloed hebben op de gezondheid van u en uw medewerkers.

Graag persoonlijk advies?

Wilt u ook uw onderneming een groen en duurzaam duwtje in de rug geven? Dan helpt Any Green u graag. Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen en onderhouden van groene toevoegingen op kantoor en kunnen u op vrijwel elke vraag van advies voorzien. Neem vrijblijvend contact met ons op om de uitgebreide mogelijkheden te bespreken.

Kantoorplanten huren of kopen?

Meer blog items