Inrichten vergaderruimte? Tips en inspiratie

Inrichten vergaderruimte? Tips en inspiratie

Inrichten vergaderruimte? Tips en inspiratie

Een saaie, grijze vergaderruimte? Da’s verleden tijd! Het laatste decennium wordt er enorm hard ingezet op het opleuken van kantoorruimtes. Een hip en trendy kantoor is bijna een must geworden. Zo’n ruimte moet natuurlijk inspirerend zijn en je creativiteit én productiviteit een boost geven. Weg dus met kale ruimtes en hallo hip kantoor! Maar hoe begin je aan de inrichting van een inspirerende ruimte? Enkele tips.

Geef kleur aan de ruimte

Van grijze muren krijg je helaas niet de energie die je nodig hebt om de werkdag goed te starten. Een kleurrijk kantoor daarentegen inspireert en motiveert om het beste uit jezelf te halen. Je hoeft heus niet voor een kakafonie van levendige en felle kleuren te kiezen. Geef enkele muren een laagje verf met zachte of naturel kleuren en maak het af met een mooi staaltje kleurrijke kunst.

Voilà: je kantoor is al een pak aangenamer om in te werken! Een sfeervolle ruimte vinden werknemers van nature véél aangenamer en boost automatische de productiviteit. Handig!

Inspiratie opdoen? Kijk even bij de verschillende projecten op onze website.


Uw kantoor in het nieuw steken met een groene touch?

1. Ga voor lichtinval

Van donkere ruimtes word je slaperig en je gaat er automatisch enorm veel van geeuwen. Concentratie? Vergeet het maar. Een ruimte met véél natuurlijk licht heeft echter een enorme invloed op je humeur: je wordt energieker en vrolijker van een flink straaltje natuurlijk licht. Heeft je kantoor jammer genoeg niet veel natuurlijk licht? Dan bestaan er veel alternatieve lichtbronnen die dat kunnen nabootsen.

2. Combineer comfort met stijl

Een trendy meubilair mag er wel goed uitzien, wanneer de bureaus of stoelen niet het comfort geven die de werknemers nodig hebben om goed te kunnen werken heb je er ook niet veel aan. Kies dus stijlvolle én comfortabele bureaustoelen- en tafels uit voor je personeel.

3. Zorg voor een aangename temperatuur

Een ideale temperatuur voor op een kantoor? Da’s 22 graden Celsius. Niet te koud en niet te warm. Werknemers verrichten optimaal werk bij deze temperatuur! Is het te warm? Dan ga je automatisch je veel slaperiger voelen en slaat de vermoeidheid sneller toe. Is het te koud? Dan daalt het concentratievermogen drastisch. Zorg dus dat de temperatuur in je hip kantoor ook aangenaam is!

4. Denk aan planten!

Wat geeft nog eens een extra boost aan je werknemers? Wat groen op de werkvloer, natuurlijk! Planten lijken misschien overbodig, maar hebben een enorm groot effect op het humeur en het energielevel van de werknemers. De luchtkwaliteit wordt bovendien een stuk beter met een reeks planten op kantoor. Zeker tijdens het vergaderen kan je wel wat extra zuurstof gebruiken. En geef toe: het ziet er gewoon heel sfeervol uit.

Anygreen zorgt voor een hippe kantoorruimte

Je vergaderruimte of gehele kantoor verfraaien met planten? AnyGreen helpt je graag uitkiezen! Onze groene experts kijken samen met jou naar alle mogelijkheden op maat van jouw kantoorruimte. Geen zin of tijd om de planten te verzorgen? Geen probleem, dat nemen onze specialisten ook maar al te graag voor hun rekening. Contacteer ons nu voor vrijblijvend advies of maak een afspraak.

Meer blog items