Interieurbeplanting: steek uw bedrijf sfeervol in het groen

Interieurbeplanting: steek uw bedrijf sfeervol in het groen

Interieurbeplanting: steek uw bedrijf sfeervol in het groen

Planten kunnen elke binnenruimte direct een nieuwe en gezellige sfeer geven. Maar planten doen veel meer dan dat: wanneer u planten op kantoor zet, dan ervaart u meer rust, een betere luchtkwaliteit en ook de akoestiek gaat er bijzonder op vooruit met interieurbeplanting. Een paar planten plaatsen heeft vaak een groter positief effect dan een muur verven, of nieuw meubilair plaatsen. Wilt u meer weten over de voordelen van interieurbeplanting? Lees dan snel verder voor handige informatie en praktische tips, om uw bedrijf sfeervol in het groen te steken.

Heeft u behoefte aan interieurbeplanting op kantoor?

Na een paar jaar in hetzelfde interieur gewerkt te hebben, willen veel ondernemers graag het één en ander veranderen. Verandering brengt inspiratie en nieuwe inzichten met zich mee en juist in een zakelijke omgeving zijn dit positieve factoren. Het kan echter moeilijk zijn om te besluiten wat u het liefste wilt veranderen.

Daarom adviseren wij om gewoon met planten te beginnen. Dit is immers een relatief goedkope optie die tevens heel flexibel is, want u haalt een plant net zo gemakkelijk weg als dat u de plant neer heeft gezet. Een complete verbouwing kan al gauw veel meer kosten, daarnaast weet u ook nooit zeker of u blij zult zijn met het resultaat. En vergeet ook zeker de weldadige eigenschappen van planten niet: die bespreken we nu.

Op zoek naar de juiste planten op kantoor?

Planten bieden vele positieve eigenschappen

Met enkele planten op kantoor pept u direct de sfeer op. Planten brengen rust, kalmte en het is inmiddels ruimschoots bewezen dat planten hiermee bijdragen aan een gezonde gemoedstoestand. Vooral zeer hectische kantooromgevingen zoals callcenters en flexwerkplekken hebben veel baat bij de sereniteit van planten in een kantoorruimte.

Naast het fraaie en rustgevende element, dragen planten ook zeker bij aan een gezonder en frisser leefklimaat. Planten dempen van nature het geluid, hetgeen bijdraagt aan een prettige akoestiek. En een grote hoeveelheid planten staat er om bekend, dat ze over uitstekende luchtzuiverende eigenschappen beschikken.

Dit is met name goed voor kantooromgevingen waarin zich veel soorten apparaten bevinden die de lucht bedompt maken. Veel giftige stoffen worden op deze manier uit de lucht gefilterd, waardoor het fijner is om met collega’s op één plek te zitten. Als laatste zijn planten ook zeer nuttig voor een goede luchtvochtigheid, die anderzijds te laag kan zijn. Doordat planten water laten verdampen en ook zuurstof afgeven, creëert u een zeer gezond binnenklimaat waar u allen van profiteert.

Bijzondere groene opties voor binnen en buiten

Bij Any Green kunt u terecht voor een enorme diversiteit aan planten: van kleine vetplantjes tot hoge bomen die u zowel binnen als buiten kunt zetten. Ook bieden wij diverse bijzondere en unieke oplossingen, zoals een verticale groene wand. Ideaal voor kantoren die weinig oppervlakte hebben. U kunt zelfs uw bedrijfslogo in diverse plantensoorten op een muur plaatsen: een unieke manier om reclame te maken die bovendien duurzaam en natuurlijk oogt. Ook een levend plantenschilderij en moskaders zijn leuke opties.

Any Green gaat graag met u om de tafel om uw kantoor fraai te beplanten

Bij Any Green kunt u altijd terecht voor prachtige groene addities voor op kantoor, helder advies en ook meerdere abonnementen op maat. Zo kunt u bij ons ook terecht voor het onderhoud van uw planten, of bijvoorbeeld halfjaarlijks de planten op uw kantoor omwisselen. U kunt dan leuk inspelen op het wisselen van de jaargetijden, of gewoon wanneer u zin heeft in een nieuwe sfeer. Bel ons zeker eens voor meer informatie, of direct persoonlijk advies.

Meer blog items