Niet veel oppervlakte op uw kantoor? Kies voor een verticale groene muur

Niet veel oppervlakte op uw kantoor? Kies voor een verticale groene muur

Niet veel oppervlakte op uw kantoor? Kies voor een verticale groene muur

Wilt u het kantoor eindelijk eens een nieuw accent geven, maar weet u niet zo goed hoe? Opnieuw een muur schilderen werkt wel voor een poosje, maar na een weekje of twee is vrijwel iedereen daar alweer op uitgekeken. Planten worden soms overgeslagen in dit scenario omdat men denkt dat er geen plek voor is en een kleine plant een minimale impact zal hebben…

Maar niets is minder waar! Ook met weinig ruimte kunt u een zeer groen kantoor creëren, namelijk met een verticale groene muur. Dit is een ideale manier om groen op kantoor binnen te brengen, vooral in stedelijke gebieden waar ruimte schaars is. Zo is het alsnog mogelijk een mooie combinatie van planten te plaatsen, zodat u op kantoor kunt genieten van alle positieve eigenschappen van planten.

Welke planten kunt u het beste gebruiken voor een verticale groene muur?

De onderstaande vijf plantjes zijn in ieder geval perfect geschikt om op een verticale wijze te plaatsen.

1. De kardinaalsmuts

Deze leuke plant komt uit de kardinaalsmutsfamilie en telt ongeveer 175 soorten. U vindt deze mooie struiken en boompjes terug in gebieden in Europa, Azië, Noord-Amerika, Madagaskar en Australië. U kunt een mooie bonte soort kiezen die veel wit in het blad heeft voor een fraai contrast met andere plantjes. Daarnaast maakt wit het geheel rustig en meer ruimtelijk. Deze plant groeit relatief traag en vergt weinig onderhoud. Aan het begin van de lente kunt u een beetje bijknippen.

2. De zegge

De zegge behoren tot de cypergrassenfamilie en komt vrijwel overal voor, behalve in zeer warme gebieden in Afrika. Deze plant groeit een beetje als gras en sommige soorten hebben een mooi groengeel blad. Dit is natuurlijk fraai op een verticale wand. Deze plant kan zowel in de zon als in de halfschaduw en wordt ook graag in de lente bijgeknipt.

3. Het purperklokje

De heuchera behoort tot de steenbreekfamilie (Saxifragaceae) en bestaat uit ruim 50 verschillende soorten. Deze plant komt van origine uit Noord-Amerika. Het leuke aan deze plant is dat u de keuze heeft uit een brede variëteit aan bladkleuren: van groen tot rood, caramel tot limoen en geel tot bruin- en paarszwart. Zo kunt u uw verticale groene muur extra diepte geven, of allicht uw logo op deze manier er in verwerken. Deze plant kan soms ook nog eens bloeien, maar behoeft tegelijkertijd ook weinig onderhoud. Knip ook het purperklokje in de lente wat bij.

4. De gewone eikvaren

De gewone eikvaren behoort tot de eikvarenfamilie. Deze plant komt in België redelijk vaak voor, vooral in bossen waar zand is, in duingebieden en aan de voet van eikenbomen. Dit is een plant die van oorsprong al verticaal kan groeien en dus goed geschikt voor een groene muur. De bladeren zijn prachtig frisgroen en kunnen mooi breed worden. Doordat de eikvaren zichzelf vastzet aan de muur hoeft u hier niets aan te doen, enkel wat oude bladeren te verwijderen doorheen het jaar.

5. De bergenia

Bergenia behoort net als het purperklokje tot steenbreekfamilie. De plant komen van oorsprong voor in gebieden vanaf Afghanistan tot China. Deze plant wordt ok wel de schoenlappersplant genoemd, omdat de bladeren van de plant precies op een schoenzool lijken en dezelfde lengte hebben. Deze fraaie bladeren zijn mooi groen en goed bestand tegen winterse temperaturen. Ook in de lente wordt de bergenia graag bijgeknipt.

Any Green geeft u graag advies over verticale groene wanden, de planten die u daarvoor kunt gebruiken en de beste plek voor de wand bij u op kantoor. Daarnaast kunnen wij natuurlijk alles voor u installeren en het onderhoud zelfs geheel uit handen nemen, zodat u enkel van de fraaie wand hoeft te genieten. Meer weten? Contacteer ons voor mee info, we helpen u graag!

Meer blog items