Kamerpalm (zz plant) op kantoor

Kamerpalm (zz plant) op kantoor huren of kopen

Kamerpalm (zz plant) op kantoor

De kamerpalm is een plant, die eigenlijk overal en altijd te plaatsen is. Deze mooie palm met de officiële benaming Zamioculcas zamiifolia behoort tot de Aronskelkfamilie (Araceae) en is sinds de jaren ’90 erg populair in Europa. Oorspronkelijk komt de plant uit delen van Afrika, waaronder Tanzania, Zanzibar, Kenia en het eiland Madagaskar.

De kamerpalm is een zeer sterke plant met een mooi exotisch uiterlijk. Dankzij haar mooie glanzende bladeren en gladde stengels is het een ware aanwinst voor vele ruimten, die in één oogopslag worden opgefleurd. De plant is onderhoudsvriendelijk en kan op verschillende plekken worden geplaatst, wat het plaatsen op kantoor des te gemakkelijker maakt. De kamerpalm is met andere woorden een erg veelzijdige plant.

Kamerpalm: kenmerken

De kamerpalm is een vaste plant met talrijke gegroepeerde bladeren die 40 tot 80 centimeter lang kunnen worden. Deze groeien aan dikke stengels die uit een verdikte knol komen die onder de grond zit, en die tot wel 20 centimeter groot kan worden. Uit de bovenkant van deze knol ontspruiten wortels, die talrijker zijn naarmate de plant groter wordt. De knol en wortels kunnen zelfs zo snel groeien, dat de pot waarin de plant zit kan breken.

De bladeren van de kamerpalm zijn donkergroen, verdikt, glanzend en kunnen een lengte tot ongeveer 10 centimeter bereiken. De plant kan tevens bloemen krijgen, maar bloeit binnen eigenlijk zelden. Dit komt vaker voor in de natuur. Dankzij de vele stengels en gladde bladeren waant u zich bij het zien van een kamerpalm meteen in tropische sferen.

Kamerpalm: onderhoud

De kamerpalm heeft zoals eerder aangegeven weinig verzorging nodig. De plant gedijt het beste bij temperaturen tussen 18 en 25°C. Een stabiele temperatuur van 20°C is eigenlijk ideaal, en dat komt goed uit, want dit is een standaard kamertemperatuur. Gedurende de winter is een temperatuur van 15°C overigens al voldoende.

Plaats de plant bij voorkeur op een lichte plek, niet in direct zonlicht maar wel met wat licht. De plant kan slechts enkele uren zonlicht per dag aan, en daarom de meest aangewezen plek de halfschaduw.

Verder is het ook aangeraden om de plant te zetten in een ruimte met ventilatie. Te droge of te warme lucht moet worden vermeden De plant hoeft niet vaak water te krijgen. In de zomer volstaat eens per week en in de winter ongeveer eens per maand. Geef één keer per maand een beetje mest.

Tenslotte kunt u ook zelf invloed uitoefenen op de grootte van de plant. Wanneer u de plant klein wil houden, is het verstandig dezelfde pot te blijven gebruiken. Wilt u de plant echter laten doorgroeien, dan adviseren wij om een grotere pot aan te schaffen. Doe dit echter geleidelijk aan. Als een pot namelijk te groot is en teveel aarde bevat, houdt deze aarde water vast en dit leidt bij de kamerpalm tot rot.

De kamerpalm als kantoorplant

Samengevat maakt het exotische uiterlijk, de onderhoudsvriendelijkheid en de brede toepasselijkheid dat de kamerpalm uitstekend dienst kan doen als kantoorplant. Dankzij de reguleerbare grootte en diversiteit past de kamerpalm in zeer uiteenlopende interieurs. De plant fleurt een grauwe kantoorruimte meteen op. Planten zijn altijd een goede aanvulling op kantoor omdat ze bijdragen aan een gezonder werkklimaat en een gevoel van rust, en dat is voor de veelzijdige kamerpalm eveneens het geval.

Wil u uw kantoorruimte te verrijken met groene opfrissers? Dan is de kamerpalm zeker het overwegen waard. Wenst u meer informatie of specifiek advies op maat van uw situatie, dan kunt u ons natuurlijk altijd contacteren. Wij helpen u graag verder.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een kamerpalm bij u op kantoor?

Meer blog items