Kantoorplanten in pot: wat zijn de populairste opties?

Kantoorplanten in pot: wat zijn de populairste opties?

Kantoorplanten in pot: wat zijn de populairste opties?

Kantoorplanten, ze bestaan in alle vormen en maten. Het is dan ook niet eenvoudig kiezen. Daarom geven we je hieronder een overzicht van de populairste kantoorplanten in pot. Zo helpen we je alvast op weg.


Groen in je bedrijf met planten in pot

Groen in je bedrijf doet wonderen. En dat is helemaal niet overdreven. Uit studies is gebleken dat zowel de productiviteit als de creativiteit van werknemers aanzienlijk hoger ligt in kantoren met planten. Dat komt niet alleen omdat kantoorplanten voor een rustig decor zorgen, ze filteren ook de lucht. Er hangt minder CO2 in de lucht en ook andere schadelijke stoffen kunnen planten uit de lucht filteren.

Daarnaast creëren kantoorplanten ook gewoon en gezellige sfeer. Werknemers voelen zich thuis en geraken minder snel gestresseerd. Planten in pot op kantoor hebben dus alleen maar voordelen. Maar welke kantoorplanten in pot kies je nu het beste? Om je op weg te helpen geven we je alvast een overzicht van de populairste kantoorplanten.

Welke kantoorplanten zijn het populairst?

De populairste kantoorplanten zien er niet alleen leuk uit, maar zijn ook makkelijk te verzorgen. Toch is de ene kantoorplant de andere niet. Sommige planten in pot zijn bijvoorbeeld uitstekende luchtzuiveraars, terwijl andere een tropische toets geven aan je interieur of zelfs kunnen bloeien en het kantoor helemaal opfleuren. Elke plant heeft zo zijn voordelen. De populairste kantoorplanten in pot zijn de volgende.

Dracaena marginata

Deze plant is een klassieker. Je ziet deze plant in heel wat interieurs en ook in veel kantoren opduiken. Niet zonder reden. De Dracaena staat erom bekend een uitstekende luchtzuiveraar te zijn. Goed voor de concentratie en creativiteit van de werknemers dus!

Dracaena Janet Craig of drakenbloedboom

Ook deze dracaena is een fantastische luchtzuiveraar. De bladeren van de drakenbloedboom zijn breder en de plant oogt groener. De drakenbloedboom is, net als de Dracaena marginata, ook geschikt voor kleinere kantoren aangezien de plant vooral in de hoogte groeit.

De ficus: een klassieker

Natuurlijk mag ook de ficus in dit rijtje niet ontbreken, in al haar variëteiten. De ficus is erg populair, zeker in kantoren, omdat ze in alle vormen en maten bestaat. De ficus heeft veel water en licht nodig. In donkere kantoren zal de plant dus niet goed gedijen.

Zamioculcas of kamerpalm

De kamerpalm is een sterke plant die tegen een stootje kan. Ook wie geen groene vingers heeft, kan deze plant dus op kantoor plaatsen. De kamerpalm (die trouwens niets van een palm mee heeft) heeft weinig licht en water nodig. Deze kantoorplant wordt niet zo hoog, maar kan wel iets breder worden. Grote exemplaren vragen dus wel om wat plaats.

Kentia forsteriana of kentiapalm

Wil je een echte tropische toets, dan kan je voor de erg populaire kantoorplant Kentia forsteriana kiezen. Deze palmsoort heeft geen stam, enkel mooie, hoge palmbladeren. De kentiapalm is een uitstekende luchtzuiveraar en heeft niet veel licht (maar wel veel water) nodig.

Clusia rosea of varkensboom

De Clusia is nog niet zo populair, maar wel aan een opmars bezig. Deze Caribische plant is bijzonder makkelijk in onderhoud. De varkensboom past zich uitstekend aan elke leefomgeving aan. De volle, groene en ronde bladeren geven de plant een leuk uiterlijk.

Anthurium adrianum of flamingoplant

De flamingoplant is eveneens een leuke kantoorplant op pot. Deze plant komt uit de aronskelkfamilie en heeft dus grote bloemen. De plant heeft veel licht nodig, maar is voor de rest gemakkelijk te onderhouden. Een erg leuke kantoorplant die de hele kamer opfrist.

Chrysalidocarpus lutescens of Areca palm

We sluiten af met een klassieke kamerplant die je ongetwijfeld al gezien zal hebben. De Arecapalm kan hoog worden. Het is een mooie en aanwezige plant die bovendien erg goed de lucht zuivert. De Arecapalm vraagt veel licht en water, maar geeft je een fris, groen kantoor in ruil.

Kantoorplanten in pot kopen of huren

Kantoorplanten in pot? De mogelijkheden zijn eindeloos. Of je nu kiest voor een populaire kamerplant uit het rijtje hierboven of je net benieuwd bent naar welke bijzondere planten we nog in ons assortiment hebben, bij Any Green stellen we graag een plantenpakket voor je kantoor samen.

Bij ons kan je kantoorplanten bovendien ook huren. We staan dan ook in voor het onderhoud. Zo hoef jij als werkgever aan niets te denken en kan je volop genieten van alle voordelen die een groen kantoor met zich meebrengt.

Any Green voorziet je bedrijf van groen met planten in pot

Wil je een bepaalde ruimte in je bedrijf graag aankleden met planten? De experts van Any Green helpen je graag om de juiste potplanten uit te kiezen. Kies je graag voor de populaire kantoorplanten in pot of sta je open voor iets origineels? We luisteren naar je wensen en stellen een geschikt plantenpakket samen, rekening houdend met de lichtinval en temperatuur in je kantoor. Neem vrijblijvend contact met ons op en maak een afspraak.

Meer blog items