Kentia palm huren als kantoorplant

Kentia palm huren als kantoorplant

Kentia palm huren als kantoorplant

De Kentia palm is één van de vele palmsoorten die uitermate geschikt is voor plaatsing op kantoor. Deze mooie plant behoort tot de familie Arecaceae en draagt als officiële benaming Howea Forsteriana.

De Kentia palm vindt haar oorsprong op een eiland ten oosten van Australië: het Lord Howe eiland. Een exotische locatie die een al even exotische plant heeft doen ontspruiten! Niettemin is de Kentia palm ondanks haar exotische roots een zeer gemakkelijk te onderhouden plant die prima in binnenruimten kan worden geplaatst. Ook heeft deze plant luchtzuiverende eigenschappen, waardoor het een plant bij uitstek voor op kantoor is.

Kentia palm: kenmerken

De kentia palm beschikt over een weelderige bos frisgroene bladeren, die uit meerdere stammetjes uit de grond groeien. De bladeren zijn groot, lang en variëren van gemiddeld tot vele dunne gevorkte bladeren. De plant wordt gemiddeld tussen de 100 tot wel 250 cm hoog en kan dus in grote ruimtes staan. Door de vele stammetjes, lijkt het meer een groep palmen dan één palm en de Kentia palm oogt hierdoor bijzonder exotisch.

De Kentia palm staat bekend als één van de sterkste palmsoorten en dit is ook aan het uiterlijk te merken; robuust en sterk.

Kentia palm: onderhoud

De Kentia palm kan op zeer uiteenlopende plekken worden neergezet. De plant heeft een erg lage lichtbehoefte. Verder kan de plant ook staan in vertrekken met een lage luchtvochtigheid. Het is dus geen ramp, indien ’s winters de verwarming hoog staat. Het beste plaatst u de Kentia palm op een plek met halfschaduw. Beginnen de bladeren enigszins geel te worden, dan heeft de plant te veel licht. Plaats de palm dan op een iets donkerdere plek.

De temperatuur waarin de plant het best gedijt, ligt tussen de 10°C en 35°C, ideaal is tussen de 20°C en 25°C, standaard kamertemperatuur dus.

De plant vaart wel bij kleine beetjes water. Geef de Kentia palm zeker niet te veel water, want de grond kan anders rotten. In de zomer volstaat 1 keer per week wat water, in de winter eens om de twee weken. De hoeveelheid water is mede afhankelijk van de grootte van de palm, alsmede de hoeveelheid licht die de plant krijgt. Het beste is kleine hoeveelheden water per keer te geven. Is de grond na circa 4 dagen nog steeds vochtig, geef de volgende keer dan iets minder. U kunt dit controleren door even aan de potgrond te voelen. Idealiter laat u de aarde goed droog worden, eer u weer water geeft. Indien de bladeren bruin beginnen te kleuren, dan is dit in ieder geval een teken van teveel water. Geef ook in dit geval iets minder.
Het verdient aanbeveling de plant ongeveer eens om de 4 jaar te verpotten.

De Kentia palm huren of kopen als kantoorplant

De Kentia palm beschikt voorts over zeer sterk luchtzuiverende eigenschappen. Vooral binnen kantoorruimten is dit een gewilde eigenschap, omdat de plant kooldioxide opneemt en omzet in zuurstof. Met name binnen bedompte ruimtes met weinig lucht is dit een wenselijke eigenschap. De Kentia palm is daarmee bijzonder goed geschikt om op kantoor te houden!

Naast de luchtzuiverende eigenschappen, zijn de gemakkelijke verzorging en het fraaie exotische uiterlijk eveneens pluspunten voor op kantoor. Met de imposante grootte, kan de plant ook prachtig in een ontvangsthal of atrium worden geplaatst.

Wenst u meer informatie over het kopen of huren van een Kentia palm? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij bezorgen u graag advies over de verschillende mogelijkheden. Wij hopen u graag spoedig van dienst te kunnen zijn, om ook uw pand op te fleuren met een beetje groen!

Kentia palm huren of kopen?

Meer blog items