Een koel kantoor zonder airco in de zomer? 5 handige tips

Een koel kantoor zonder airco in de zomer? 5 handige tips

Een koel kantoor zonder airco in de zomer? 5 handige tips

In de zomer kan het lekker warm, maar soms ook wel niet iets te warm worden. Hierdoor wordt het ook op kantoor een klammer en warmer. Wat kunnen we doen om de productiviteit bij hoge temperaturen op peil te houden? Welke oplossingen bestaan er om het kantoor ook op zeer warme dagen lekker koel te houden? Wist u dat u hiervoor helemaal niet altijd een airconditioning nodig heeft?

In dit artikel 5 tips voor een koel kantoor zonder airco in de zomer.

1. Maak van de ventilator een doe-het-zelf airco

Een ventilator biedt over het algemeen al een stukje verkoeling, alleen al door het feit dat de lucht in elk geval niet meer stil is. Maar een ventilator is dus ook nog eens heel effectief te gebruiken als daadwerkelijke verkoeler. U heeft hiervoor enkel een koude waterbron nodig, zoals een bakje met ijsblokjes of koelelementen; zelfs een natte handdoek volstaat. Richt de ventilator op deze waterbron en voila: u heeft een zelfgemaakte airco.

2. Goede raamverduistering

Goede raamverduistering is essentieel voor bescherming tegen warmte. Tegenwoordig is er heel wat beschikbaar op dit gebied in de vorm van elektrisch verstelbare verduistering, die zowel aan de binnen- als buitenkant van uw kantoor kan worden geplaatst. Vergeet dan vooral niet de westelijke en zuidelijke kant extra te beschermen door de luiken dicht te doen. Ook thermische gordijnen kunnen helpen, deze laten wel licht docht geen warmte door.

3. Goede isolatie is altijd het halve werk

Wanneer het over isolatie gaat dan gaat het natuurlijk ook over het behoud van een stabiele temperatuur binnen en een goed leefklimaat. Isolatie houdt niet alleen warmte in de winter vast, maar zorgt tegelijkertijd ook voor een veel koelere binnenruimte in de zomer. U kan uw kantoor in de zomer een stuk koeler houden, indien u investeert in extra isolatie.

Dit kan op zeer veel manieren, zoals het isoleren van uw gevel. Dit kan via binnen en ook via buiten, u heeft best veel keuze op dit gebied. Indien u in een kantoor zit onder een plat dak, of veel last heeft van de hitte van een plat dak, dan kan dakisolatie ook enorm veel verschil maken. Het beste is u goed te laten adviseren op dit gebied door een specialist.

4. Elektrische apparaten schakelt u het beste zoveel mogelijk uit

Elektrische apparaten komen natuurlijk in grote getale voor in een kantooromgeving en veel van deze apparaten zijn niet zonder weg te denken. Zo zal u uw computer natuurlijk vrijwel continu nodig hebben. Maar een printer, scanner en fax kunnen allemaal aangezet worden, indien u ze nodig heeft. Dit bespaart u niet alleen energie, maar ook zal het leefklimaat koeler en beter zijn. Apparaten verspreiden ook warmte, door deze uit te zetten kan het zomaar enkele graden verkoelen.

5. Vergeet zeker de verkoelende en luchtzuiverende werking van planten niet!

De laatste tip is zeker niet onbelangrijk. Planten kunnen zo ook verkoelen op kantoor, zeker op zeer warme dagen. Planten filteren schadelijke stofjes uit de lucht, bieden schaduw en maken de lucht vochtiger. U kunt in de zomer uw planten strategisch plaatsen, bijvoorbeeld in de warmste delen van uw kantoorgebouw. Any Green helpt u graag met advies op dit gebied en de beste planten om in de zomer te plaatsen. Contacteer ons vrijblijvend voor meer info, wij helpen u graag.

Kantoorplanten huren of kopen?

Meer blog items