Last van droge ogen op kantoor

Last van droge ogen op kantoor

Last van droge ogen op kantoor

Wanneer medewerkers op kantoor klagen over te droge lucht of droge ogen zijn een hoge luchttemperatuur en een te lage of onvoldoende luchtkwaliteit vaak de oorzaak.

Ongezonde lucht op kantoor

Verontreiniging en stof door printers en kopieermachines kunnen gemakkelijker vrij bewegen wanneer er minder vochtigheid in de lucht aanwezig is, en zo klachten als irritatie van de slijmvliezen van neus en ogen veroorzaken.

Meer dan enkel de luchtvochtigheid verhogen

Enkele tips op een rij

  1. Verminder de luchtvervuiling
    Verplaats de meest luchtvervuilende apparaten (laserprinters, kopieermachines) naar een andere ruimte, zoals bijvoorbeeld een speciaal voorziene kantoorruimte waar de airco of luchtafzuiging maximaal kan werken.

  2. Breng planten op kantoor
    Sommige plantensoorten, zoals Aloë vera, Ficus lyrata of Ficus benjamina, brengen grote hoeveelheden vocht in de lucht en kunnen ook giftige stoffen uit de lucht filteren. Het is belangrijk deze planten goed te (laten) onderhouden, deze regelmatig stofvrij te maken en verdorde takken af te knippen.

  3. Temperatuur onder controle
    Zorg voor een aangename temperatuur op kantoor maar ga liefst niet boven de 21 graden. Zet regelmatig de ramen open. Hierbij is het aangewezen om bijvoorbeeld 30 minuten het raam volledig open te zetten, in plaats van de volledige dag op een kier. Zo is er minder energieverbruik.

Ook last van droge lucht of droge ogen op kantoor?

Meer blog items