Lavendel huren als kantoorplant

Lavendel huren als kantoorplant

Lavendel huren als kantoorplant

Vrijwel iedereen is bekend met lavendel. Deze bijzonder fraaie plant met haar uiterst karakteristieke geur komt oorspronkelijk uit de zuidelijke gebieden van Europa en streken rond de Middellandse Zee. Lavendel (de officiële benaming luidt Lavandula) is eigenlijk geen plant maar een struik die behoort tot de lipbloemenfamilie (Lamiaceae). De toepassingen van deze plant zijn trouwens erg breed. men houdt de plant zeker niet alleen maar om te bloeien. De plant wordt gebruikt op het gebied van aromatherapie, op culinaire wijze en verder kent lavendel meerdere medische toepassingen.

Lavendel oogt en ruikt letterlijk rustgevend, waardoor het een plant bij uitstek is voor op kantoor. Deze plant groeit over het algemeen wel het liefst buiten. Dit kan zowel in een pot zijn als in de volle grond. Zorg in ieder geval voor een zonnige en lichte plek, omdat de lavendel blij wordt van UV-stralen.

Lavendel: kenmerken

Lavendel staat bekend om de paarse kleur en bloemen. Maar wist u dat er ruim 250 soorten lavendel bestaan? Deze kunnen variëren van blauw, paars tot wit en roze. Lavendelstruiken worden doorgaans niet hoger dan een meter, de breedte is hoogstens een halve meter. De bloemetjes aan de lavendel zijn een beetje puntvormig en kunnen meerdere centimeters lang worden. Deze plant kan op velerlei manieren worden geplaatst, bijvoorbeeld als balkonplant, als additie op een terras of gewoon vrij in een stukje grond.

Lavendel: onderhoud

Lavendel kan gedurende het hele jaar worden geplant, het beste is echter in de lente of zomer. De grond is dan ietwat warmer van temperatuur en zodoende voelt de lavendel zich meteen thuis. Zet de plant vooral op een fijne zonnige plek en u krijgt er een prachtige volle struik met geurige bloemen voor terug.

Lavendel dient gesnoeid te worden indien u de struik wilt laten groeien. De beste periode om te snoeien is begin april, wanneer de plant weer een beetje begint te groeien. U kunt de plant plusminus een derde snoeien, blijf echter wel boven de nieuwe scheutjes. Anders kunnen deze afsterven. Om de lavendel in het voorjaar sneller te doen groeien, kunt u medio september ook een snoeibeurtje geven aan de struik. Lavendel behoeft voorts geen mest en geen water, wat u wel dient toe te voegen aan de aarde is kalk. Werk dit door de grond en geef ongeveer elke 3 jaar wat bij.

Lavendel als kantoorplant

De lavendel is een geweldige plant om toe te voegen aan een buitenruimte in uw kantoorgebouw. Vanwege de aantrekkelijke geur en mooie weelderige bos met kleuren, zal deze plant vrijwel iedereen in een ontspannen stemming brengen. Nog een handige tip: heeft u buiten een plek waar medewerkers kunnen roken? Plant daar een lavendelstruik of twee en de nare sigarettengeur zal een deel van het jaar letterlijk verbloemd worden door de aanwezigheid van de lavendel. De lavendel is al met al een fraaie toevoeging aan elke anderzijds saaie buitenruimte, die uw kantoor direct een frisse uitstraling zal geven. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem eens vrijblijvend contact met ons op en wij komen snel bij u langs om u van uitgebreid advies te voorzien.

Lavendel huren of kopen als kantoorplant?

Meer blog items