Mosschilderij voor uw bedrijf? 5 inspirerende ideeën

Mosschilderij voor uw bedrijf? 5 inspirerende ideeën

Mosschilderij voor uw bedrijf? 5 inspirerende ideeën

Er zijn veel verschillende methoden om uw kantoorruimte wat extra flair te geven. Denk aan een renovatie, nieuw meubilair of een fraai kunstwerk. Veel mensen vergeten echter, dat planten ook ontzettend veel positieve effecten hebben aangaande de sfeer en het leefklimaat in een binnenruimte. Dit geldt des te meer voor kantoorpanden, die anderzijds wat grauw en saai kunnen ogen.

Indien u graag kantoorplanten wilt zetten maar hier weinig tot geen ruimte voor heeft, dan is een mosschilderij een uitstekend alternatief. Een mosschilderij is een unieke en ruimtebesparende oplossing, die momenteel aan populariteit begint te winnen. Vooral in stedelijke gebieden kampt men soms met een tekort aan ruimte voor planten. Verticale groene oplossingen zijn daarmee meer in trek dan ooit. Wij hebben een aantal leuke ideeën voor u op een rij gezet over mosschilderijen.

Wat is een mosschilderij precies?

Een mosschilderij is eigenlijk een kleinere versie van een hele moswand. Een moswand is een muur, die wordt bekleed met een houten plaat waar mos op bevestigd wordt. Mos is een lieflijk groen plantje dat vooral op vochtige plekken groeit zoals in het bos, of tussen tegels in.

Net als alle andere planten beschikt mos over stengels, die zich vasthechten aan de oppervlakte waarop het mos wordt geplaatst. Het enige verschil met andere planten is, dat mos de wortels niet gebruikt voor het opnemen van voedingsstoffen. Daarom kan mos op een eenvoudige plaat worden bevestigd.

Iets dat ook bestaat, zijn mossoorten die we kennen als korstmossen. Dat zijn in feite meerdere levensvormen tegelijk. U kunt daardoor rijkelijk variëren met de mossoorten die u gebruikt, waardoor u een prachtig geheel kunt creëren dat uw kantoorruimte blijvend van extra cachet voorziet.

De mossoorten op de mosschilderijen worden op een speciale manier behandeld, zodat deze blijvend groen en mooi blijven.

Ideeën voor een mosschilderij op kantoor

Een mosschilderij is dus een zeer inventieve ontwikkeling, om een ruimte een geheel andere uitstraling te geven. U kunt ook spelen met de kleuren, effecten en oneffenheden van mos. Bovendien hebben moswanden en –schilderijen een positief effect op de akoestiek in een ruimte, waardoor u minder snel last zult hebben van een blikkerig geluid. Naast schilderijen en wanden kunt u ook kiezen voor:

  • Het logo van uw bedrijf in mos, zowel binnen als buiten
  • De aanduiding van kamers in mos
  • Bepaalde symbolen in mos, zoals wegwijzers of de symbolen op toiletdeuren
  • Een abstract kunstwerk dat met mos wordt nagebootst
  • Prachtige hangende ornamenten, dit is vooral fraai in grote ruimten zoals een atrium

Any Green helpt u graag met inspiratie en ideeën

Wilt u uw kantoorruimte eens omtoveren tot iets geheel nieuws? Bel dan met Any Green en wij komen graag bij u langs, om u van advies te voorzien.

Naast mosschilderijen bieden wij ook een enorm assortiment aan planten, die bij uitstek geschikt zijn voor plaatsing in kantoorruimten. Natuurlijk kunnen wij u ook tips geven betreffende het onderhoud en de verzorging, of dit zelfs geheel voor u uit handen nemen. Zo hoeft u alleen maar te genieten van al het moois dat planten te bieden hebben.

Op zoek naar een mosschilderij voor uw bedrijf?

Meer blog items