Natuurlijk interieur in je bedrijf? Denk aan planten!

Natuurlijk interieur in je bedrijf? Denk aan planten!

Natuurlijk interieur in je bedrijf? Denk aan planten!

We leven in een drukke wereld en dus is het supertof om thuis te komen in een rustgevend en natuurlijk interieur. Vooral in een stressvolle omgeving zoals op de werkvloer kan zo’n interieur zeker goed van pas komen. Maar hoe geef je dan je interieur die natuurlijke touch die je nodig hebt om tot rust te komen? Wij geven je alvast enkele tips.

Ga voor authentieke materialen

Wil je het interieur in je bedrijf zo natuurlijk mogelijk maken? Investeer dan zeker stoere meubels gemaakt uit ruwe, natuurlijke materialen. Vooral meubilair dat ambachtelijk gemaakt is geeft de ruimte die extra natuurlijke touch waar je naar op zoek bent.

Houten tafels, balken of wanden, rieten stoelen of bureaus van bepaalde gesteentes passen zeker en vast in de natuurlijke stijl. Bovendien zijn deze materialen ook nog eens tijdloos en gaan ze enorm lang mee.

Kies natuurlijke chaos

In de natuur is niet alles netjes geordend en superclean, en dus hoeft de ruimte dat ook zeker niet te zijn. Puur en natuur betekent ook dat er een georganiseerde chaos aanwezig mag zijn. Gelukkig passen natuurlijke materialen zoals rotan, hout, bamboe en sisal erg goed bij elkaar en kan je ze dus zonder probleem mixen en matchen.

Maar combineer ook eens verschillende vaasjes of ga voor verschillende soorten stoelen en niet maar één soort. Door dingen op een stijlvolle manier te combineren, creëer je een gezellige doch trendy chaos.

Planten zorgen voor rust

Wat je in de natuur vooral vindt? Groen! Bij een natuurlijke, pure stijl zijn planten niet weg te denken. Vele soorten planten en bloemen creëren een natuurlijke zachtheid in de ruimte.

En het is bovendien nog eens wetenschappelijk bewezen dat planten in een ruimte wel degelijk dat rustgevende effect hebben waar je naar op zoek bent. Planten op kantoor leidt tot minder stress, meer focus en daardoor ook beter werk. Handig!

Ontdek een aantal projecten van onze hand

Bij Any Green hebben we inmiddels tonnen ervaring bij het introduceren van meer groen op kantoor, en dat op een stijlvolle en praktische manier. Hieronder vind je alvast een aantal inspirerende voorbeelden uit onze projecten.

1. Biocartis

Voor Biocartis mochten we een binnentuin aanleggen in hun kantoorgebouw in Mechelen. Dit project viel bovendien in de prijzen tijdens de European Interior Landscaping Awards van EILO.

2. Decospan

Decospan schakelde onze expertise in voor een groene touch in hun nieuwe belevingscentrum waar je fineerhout kunt ontdekken. Hier kozen we voor mos om een natuurlijk interieur te creëren.

3. Soenen Packaging

Bij Soenen Packaging mochten we het interieur in het groen steken met onder meer een fraaie binnentuin. Ook dit project viel meermaals in de prijzen bij i-Plants magazine en Efig (Plants at Work). 

Natuurlijk interieur? Any Green helpt je op weg

Is een natuurlijk, rustgevend interieur wel iets waar je je in kan vinden voor op kantoor? Onze interieurspecialisten komen graag bij je langs om de mogelijkheden te bespreken en een concreet plan van aanpak samen met jou op te stellen. Maak vandaag nog een afspraak! Wil je graag enkel wat advies van een één van onze experts? Contacteer ons nu!

Meer blog items