Op zoek naar Inspiratie voor uw kantoor interieur?

Op zoek naar Inspiratie voor uw kantoor interieur?

Op zoek naar Inspiratie voor uw kantoor interieur?

Bent u ondernemer en beschikt u over een kantoorruimte? Of brengt u - net als zovele anderen - dagelijks heel wat tijd door op kantoor? Dan heeft u misschien ook al eens stilgestaan bij manieren om uw kantoorruimte een beetje op te frissen. Bijvoorbeeld door een paar gekleurde accenten te plaatsen. In veruit de meeste gevallen denken mensen hierbij aan een likje verf of het ophangen van foto’s of schilderijen. Dit zijn uiteraard uitstekende opties, maar heeft u al eens aan planten gedacht?

Planten kunnen elke ruimte omtoveren tot een prettige omgeving met een fijne sfeer. Dit zelfs zonder direct een grote investering te moeten doen.

Ideaal voor kantoren met weinig flexibiliteit

Kantoorpanden worden in veel gevallen niet verkocht maar verhuurd, waardoor de gehuurde ruimtes geheel afhankelijk zijn van de eisen die de verhuurder stelt. Deze kan bijvoorbeeld in het huurcontract hebben opgenomen dat aan het pand niets gewijzigd mag worden, of dat alles in de oorspronkelijke staat moet gehouden worden. Vooral in de wat oudere panden is dit het geval, maar ook nieuwbouw. Zeker wanneer nieuwbouw is ontworpen door een vooraanstaand architect.

Dit heeft tot gevolg dat uw kantoor wellicht gehuisvest is in een ruimte waar u op het eerste zicht weinig eigen inbreng kan doen. dat is jammer, want de werkomgeving heeft een bewezen en diepgaande invloed op het algemeen welzijn, de gezondheid en daarmee ook de productiviteit van de medewerkers. Gelukkig is renovatie en verbouwing niet de enige optie, u kunt een ruimte namelijk ook perfect opfleuren met planten en andere groene accenten!

Vakantiesfeer op kantoor

Bijna iedereen kijkt jaarlijks uit naar het moment waarop we met verlof gaan. Even weg van de sleur van alledag, een manier om dagelijkse beslommeringen te vergeten en vooral even geen verplichtingen op het werk! U kunt deze ervaring gevoelsmatig een klein beetje creëren door een paar leuke exotische planten aan uw kantoor toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een wonderstruik, kentia palm, drakenbloedboom of yucca. Het zijn allemaal kantoorplanten die meteen doen denken aan een heerlijke vakantie op een exotische locatie, en daardoor een gunstige en gezellige sfeer doen ontstaan.

Weinig ruimte? Wat denk u van een groene wand?

Heeft u weinig ruimte in uw kantoor, dan kunt u kiezen voor het plaatsen van een verticale groene wand. Planten worden hierbij verticaal op een wand gemonteerd. De mogelijkheden zijn eindeloos, zonder dat u aan ruimte dient in te leveren.

Een groene wand levert een weelderig stukje groen op waardoor elke ruimte in een oogwenk wordt omgetoverd tot een rustige en prettige plek om te werken en verblijven.

Weinig ruimte én geen groene vingers?

Een specifiek type van groene wand is een moswand. Mos is geheel onderhoudsvrij, waardoor u er na het plaatsen niet het minste werk meer aan heeft.

Bovendien kunt u ook met een moswand vele kanten op. Zo kunt u bijvoorbeeld alleen een stukje wand groen maken, of uw logo in mosletters laten plaatsen. Mos is verkrijgbaar in diverse kleuren en diktes, waarmee u al gauw een prachtig effect kunt creëren dat eigenlijk behoorlijk veel weg heeft van kunst. Alleen dan een zeer duurzame variant!

Any Green kan u op alle denkbare manieren helpen aan inspiratie voor uw kantoor. Heeft u al een idee in grote lijnen? Dan werken wij deze tot in de puntjes voor u uit. Neem vandaag nog contact met ons op en wij kijken samen met u naar alle mogelijkheden tot het verfrissen van uw kantoorinterieur.

Kantoorplanten huren of kopen?

Meer blog items