Organische architectuur: ecologisch en economisch waardevol

Organische architectuur: ecologisch en economisch waardevol

Organische architectuur: ecologisch en economisch waardevol

Natuurlijke luchtzuivering integreren in je een pand? Vele architecten grijpen direct naar peperdure luchtzuiveringssystemen om de luchtkwaliteit op peil te houden in een gebouw. Maar waarom kiezen voor zo’n kostelijk systeem als je de echte luchtzuiveraars in de natuur kan terugvinden? Organische architectuur wordt om die reden steeds populairder: op een strategische manier planten plaatsen in een ruimte als luchtzuiveringssysteem.

Organische architectuur: het werkt

De effecten van planten op de luchtkwaliteit, daar zijn alvast harde bewijzen voor! Uit onderzoek blijkt dat planten onmiddellijk de lucht beginnen zuiveren en voornamelijk de stof VOS uit de lucht halen. Deze stof zorgt bij grote concentraties voor hoofdpijn en allergische reacties.

Daarnaast is het al even bewezen dat de aanwezigheid van planten in een ruimte leidt tot een groter concentratievermogen, betere werkprestaties of leerresultaten en minder stress of zelfs minder agressie. Daar kan een klassiek zuiveringssysteem helaas niet tegenop!

Interesse?  Neem zeker contact op voor een offerte aangepast aan uw behoefte! 

Vraag meer info Wij zorgen graag voor een groene werkomgeving.

Investeren in planten: goedkoper én duurzamer

Waarom investeren in een mechanisch zuiveringssysteem als er een natuurlijke, goedkopere en véél duurzamere oplossing bestaat? Met de juiste hoeveelheid planten geplaatst op een strategische positie kan je bijna net hetzelfde effect bereiken als een klassieke zuivering. Bovendien gaan planten, als je ze correct en regelmatig verzorgt, enorm lang mee, wat je investering natuurlijk ten goede komt.

Vandaag de dag zal je als bedrijf of organisatie ook af en toe moeten denken aan het milieu. Een makkelijke en geschikte oplossing uit de natuur is de beste manier om je steentje bij te dragen. En geef toe: het ziet er ook gewoon leuk en hip uit. Alleen maar voordelen, zo blijkt.

Organische architectuur: de mogelijkheden

Je kantoor vergroenen doe je niet enkel door een plantje te installeren op je bureau en eentje in de koffiehoek: integendeel. Er bestaan énorm veel verschillende stijlvolle manieren om wat groen te integreren in de ruimte: zo kan je gaan voor een échte groene muur waarbij er planten worden geïnstalleerd overheen een hele muur op kantoor.

Ook kan je gaan voor een echte muur van mos en is het zelfs mogelijk om je logo hierop te laten verwerken! Wil je alle mogelijke plannen kunnen bespreken met een specialist? Onze specialisten van AnyGreen kan je altijd contacteren!

Aan de slag met organische architectuur

Wil je graag een goedkoper én mooiere manier van luchtzuivering? Planten to the rescue! Met de juiste planten op de geschikte posities kan je een prachtig groen decor maken van je winkel of kantoor. Geen idee hoe je hieraan zou moeten beginnen? De groene experts van AnyGreen helpen je graag verder! Zij komen met plezier langs en bespreken alle mogelijkheden met jou. Samen maken jullie een plan van aanpak op, indien gewenst.

Heb je een snelle, groene vraag of wens je een afspraak? Contacteer ons vandaag nog en wij helpen je graag verder.

Meer blog items