Plant design voor bedrijven en kantoren

Plant design voor bedrijven en kantoren

Plant design voor bedrijven en kantoren

Groen is in, zoveel is duidelijk. De planten mama's en papa’s zijn met steeds meer en het interieur in vele huishoudens wordt steeds groener. Plant design is dus één van de meest trendy designs van het moment, niet alleen thuis maar ook op de werkvloer! Planten zijn niet alleen een deugd voor het oog, maar ze hebben ook veel positieve effecten op de gezondheid! Hieronder enkele redenen waarom je zeker plant design moet overwegen op kantoor.

Plant design zorgt voor een gezondere leefomgeving

Zoals iedereen wel weet, zuiveren planten de lucht rondom hen, wat dus betekent dat planten de lucht in jouw kantoor voor jou zuiveren en jij en je personeel veel gezondere lucht inademen. Bovendien maken ze komaf met nare geurtjes in een ruimte! Hoeveel zuurstof er wordt gezuiverd per vierkante meter, hangt af van plant tot plant.

Plantendesign maakt je personeel gelukkiger

Het is ook wetenschappelijk bewezen dat planten een positieve invloed hebben op onze mentale gezondheid! Volgens verschillende onderzoeken zorgen planten in een ruimte ervoor dat degenen die hierin vertoeven minder stress ervaren en geconcentreerder kunnen werken.

Het blijkt zelfs dat werknemers die planten op hun bureau hebben staan beter werk verrichten en minder snel uitvallen. Een investering die dus véél meer opbrengt dan een hip kantoor, zoveel is zeker.

Natuur is een trend die blijft

Het is eigenlijk helemaal niet zo vreemd dat we onze huizen en kantoren momenteel graag vol willen zetten met planten. Als mens hebben we de natuur nodig en vinden we het leuk om regelmatig in de natuur te vertoeven.

Vermits we massaal naar de steden zijn vertrokken, zijn we dat contact met de natuur een klein beetje verloren. Planten in je interieur zorgen er weer voor dat we dat contact toch een klein beetje kunnen nabootsen. En de wetenschap liegt er ook niet om, zoals hierboven vermeldt: omringd door groen zijn we simpelweg gelukkiger.

Volgens vele interieurspecialisten zal deze trend dus niet snel verdwijnen. Het is namelijk niet zomaar een accessoire in de ruimte, het is als het ware een echte mentaliteitsverandering.

Any Green helpt je met Plant Design in jouw bedrijf

Je ruimte vol zetten met planten, maar dan op een stijlvolle manier: het is makkelijker gezegd dan gedaan. Wil je graag met een interieurspecialist praten over de mogelijkheden voor jouw kantoor? Onze groene experts staan je graag te woord en helpen je zo verder met je groene wensen. Contacteer ons vandaag nog en stel al je vragen.

Wil je liever dat er iemand van Any Green direct langs komt om de ruimte te bekijken en de ideeën uit te wisselen? Geen probleem, maak nu een afspraak!

Meer blog items