Planten in hotel lobby plaatsen? Wat zijn de mogelijkheden?

Planten in hotel lobby plaatsen? Wat zijn de mogelijkheden?

Planten in hotel lobby plaatsen? Wat zijn de mogelijkheden?

Hoe zorg je ervoor dat je hotelgasten zich direct ontspannen voelen als ze jouw hotel binnenkomen? Hoe zorg je voor een aangename sfeer in de lobby van je hotel en het extra gezellig te maken? We hebben maar één antwoord voor je klaar: planten. Planten geven je hotel lobby direct een leuke en frisse toets.

De kracht van planten in een hotel

Planten geven een thuisgevoel

Waarom is het een uitstekend idee om planten te integreren in het interieur van een hotel? Wel, hotelgasten associëren planten direct met thuis en gaan zich dus ook onmiddellijk op hun gemak voelen. Het geeft de ruimtes namelijk onbewust een huiselijk gevoel. En tegelijkertijd stralen ze ook een tikkeltje luxe uit: de perfecte combinatie.

Planten zijn het perfecte accessoire

Bovendien is het simpelweg het perfecte accessoire in de hotelkamer of lobby! Je krijgt hierdoor een gezellig gelaagd interieur met meubels, behang, andere decoratie én wat groen. Kies je planten of bloemen wel erg zorgvuldig uit of laat een interieurstyliste je helpen met uitzoeken.

Als je ze goed uitkiest en op een juiste manier mengt in het interieur, zal dit je ruimte verrijken. Doe je het enkel om toch maar “iets van planten” in de ruimte te zetten uit noodzaak, dan zal dit enkel nep en niet doordacht overkomen. Planten moeten écht één zijn met je interieur.

Planten zorgen voor een goede nachtrust

Sommige planten zorgen zelfs voor een betere nachtrust. De Aloë Vera bijvoorbeeld geeft enorm veel zuurstof af in de ruimte waarin deze staat. Mede dankzij deze plant zullen je hotelgasten fris en monter opstaan!

Planten: de handige voordelen

Planten zorgen niet alleen voor sfeer en meer zuurstof, er is ook degelijk veel wetenschappelijk bewijs dat planten je beter doen voelen en zorgen voor een beter welzijn! De luchtkwaliteit in je hotel gaat dus niet enkel erop vooruit, maar het heeft eveneens een positief effect op het welzijn van de hotelgasten: het werkt stressverlagend en het zorgt voor meer concentratie. Nog een handig voordeel: planten werken geluiddempend en zullen dus - mits strategisch geplaatst - geluidsoverlast aanpakken.

Any Green zorgt voor de beste hotelervaring

Wil je je hotelgasten dat luxe- én thuisgevoel geven wanneer ze je hotellobby binnenstappen? Any Green kan je helpen! Onze experts weten alles van planten en kunnen je dus verder helpen met het inrichten van je interieur. Zij weten bovendien welke planten het beste overleven op welke plek en welke specifieke verzorging die planten nodig hebben.

Onze groenspecialisten luisteren graag naar jouw wensen en stellen samen met jou een plan op. Ze komen ter plaatse kijken naar de beschikbare ruimte en richten deze in in lijn met de stijl van jouw hotel. Contacteer ons nu voor handige tips of maak een afspraak.

Meer blog items