Plantenkaders: een levend kunstwerk op kantoor

Plantenkaders: een levend kunstwerk op kantoor

Plantenkaders: een levend kunstwerk op kantoor

Iedere kantooromgeving heeft baat bij het toevoegen van enkele fraaie accessoires, zoals een kunstwerk of een prachtige plant. Kantoren kunnen al gauw een beetje saai en bedompt aanvoelen, indien het interieur niet wordt opgefleurd met bijzondere addities. Maar wist u dat planten en kunstwerken tegenwoordig ook gecombineerd kunnen worden?

Dit noemt men ook wel een plantenkader. Een plantenkader is in feite hetzelfde als een groene muur, alleen zijn plantenkaders veelal specifiek gecreëerd als levend kunstwerk. Deze mogelijkheid biedt een interessante hoeveelheid ideeën, bijvoorbeeld uw bedrijfslogo gemaakt met planten. Of een mooie combinatie van groen en kleuren met planten! Wilt u hier meer over weten? Lees dan snel verder, wij vertellen u in dit artikel alles over plantenkaders op kantoor.

Wat is een plantenkader en hoe werkt dit precies?

Plantenkaders worden onder andere door LivePicture® vervaardigd en de naam zegt het eigenlijk al; het is een levend schilderij. Indien u graag planten op uw kantoor wilt zetten maar niet over voldoende ruimte beschikt, dan is dit een perfecte en ook unieke oplossing. Het systeem werkt met plantencassettes, welke u heel gemakkelijk kunt verwisselen. Dit leidt ertoe dat u op elk moment de planten kunt vervangen, bijvoorbeeld als u een andere kleur went toe te voegen of zelfs de planten in een plantenkader wilt vervangen.

Plantenkaders zijn ook ontzettend mooi voor bijzondere gelegenheden, zoals een jubileum of een feestdag. Naast plantenkaders kan Any Green trouwens ook complete groene wanden voor u realiseren, of bijvoorbeeld uw logo uit planten of mossen creëren. Een groene muur of een plantenkader is een bijzondere toevoeging aan uw kantoor, die zeker niet ongezien zal blijven.

Voordelen van een plantenkader of groen schilderij

Groene wanden zijn zeer gezond voor u en uw medewerkers, want veel planten beschikken over luchtzuiverende eigenschappen. Dit houdt in, dat veel soorten gifstoffen effectief uit de lucht worden gefilterd. Vooral in een kantooromgeving is dit geen overbodige luxe, omdat met name de aanwezige apparatuur een nadelige invloed kan hebben op het binnenklimaat. Dit leidt onder meer tot een verhoogde hoeveelheid CO2, planten kunnen dit gelukkig al heel snel weer naar normale waarden terugbrengen.

Daarnaast hebben groene wanden als pluspunt, dat de akoestiek in een ruimte aanzienlijk verbetert. Vooral een vergaderruimte kan hier baat bij hebben, omdat er minder sprake is van galmend geluid. Als laatste willen we ook nog altijd vermelden dat planten zorgen voor een rustgevende sfeer. Planten op kantoor leiden doorgaans tot minder ziekteverlof, vanwege de ontspannen uitstraling en de revitaliserende eigenschappen.

Manieren om een plantenkader extra persoonlijk te maken

Een plantenkader is geheel naar uw persoonlijke voorkeuren en wensen samen te stellen. U kunt kiezen uit een enorm breed assortiment aan planten, die wij handmatig voor u uitzoeken. Veel bedrijven kiezen voor een creatie die de uitstraling van het bedrijf accentueert, zoals een logo of de bedrijfsnaam in letters. Natuurlijk kunt u ook uit de losse pols bepaalde planten bij elkaar zoeken: alles is mogelijk.

Het onderhoud van een plantenkader is tevens zeer gemakkelijk. Indien u dat wenst, dan kunnen wij dit uiteraard ook geheel voor u uit handen nemen. Bel ons gerust voor meer informatie, of een persoonlijke offerte op maat.

Op zoek naar plantenkader of een leven kunstwerk voor op kantoor?

Meer blog items