Top 7 luchtzuiverende planten voor op kantoor

Top 7 luchtzuiverende planten voor op kantoor

Top 7 luchtzuiverende planten voor op kantoor

Wilt u die droge en verzadigde lucht op kantoor eens wat frisser maken? Dan helpt het natuurlijk al erg goed om een paar ramen te openen, maar zodra u deze dicht doet circuleert de vervuilde lucht alsnog door uw kantoorruimte. De ideale oplossing voor dit probleem is enorm simpel: gewoon een paar luchtzuiverende planten plaatsen!

Vele onderzoeken hebben ruimschoots bewezen, dat bepaalde planten over uitstekende luchtzuiverende eigenschappen beschikken. Zo zijn deze planten in staat om stoffen als trichloorethyleen, benzeen en formaldehyde uit de lucht te filteren. Vooral formaldehyde staat bekend als een stof die bijvoorbeeld hoofdpijn kan veroorzaken.

Wanneer u op deze manier de lucht zuivert, dan is het vele malen gemakkelijker om in een gezond leefklimaat uw dagelijkse werkzaamheden te verrichten. Wij hebben vast 7 van deze planten voor u op een rij gezet.

1. Dracaena

Deze plant wordt ook drakenbloedboom genoemd en is een mooie plant met een hoge stam en lange bladeren die in verschillende varianten voorkomt. Deze plant is heel gemakkelijk te onderhouden en staat zeer stijlvol. U kunt de plant prima op elke plek in de halfschaduw plaatsen, waardoor het een plant bij uitstek is voor een kantooromgeving.

2. Krulvaren

De Nephrolepis exaltata is een krulvaren, welke niet alleen de lucht zuivert maar ook de luchtvochtigheid binnen op een gezond peil houdt. De plant is heel erg weelderig en kan mooi vol worden, dus u kunt deze plant perfect op een prominent plekje zetten. Ook deze plant is zeer gemakkelijk in het onderhoud.

3. Goudpalm

De goudpalm noemt men ook wel Areca palm en is één van de meest sterke luchtzuiverende planten. De bladeren van de goudpalm zijn mooi lang en slank, terwijl de stengels een goudgele kleur hebben. Hier dankt de fraaie plant haar naam aan. Deze plant kan groot worden en doet het goed in een ontvangstruimte, of in een flexwerkruimte.


4. Lepelplant

De Spathiphyllum of lepelplant is speciaal voor mensen die van sierlijke planten houden. Deze plant kan soms ook bloeien met kleine witte bloempjes. Deze plant is ook zeer gemakkelijk te onderhouden en vergt slechts weinig licht en water. Omdat de bloemen op kleine lepeltjes lijken, heeft de plant deze leuke naam gekregen.


5. Klimop

Klimop heet officieel Hedera helix en iedereen kent deze plant: vooral bij oudere panden staat klimop prachtig als het tegen een gevel aangroeit. Maar de klimop kunt u ook prima binnen plaatsen. U kunt de klimop dan laten groeien met een paar stengels, of juist laten hangen uit een pot. Ook deze plant zuivert de lucht op kantoor en verbetert daarmee het leefklimaat en de concentratie van u en uw medewerkers.


6. Rubberplant

De Ficus robusta is één van de meest gemakkelijke planten die er bestaan. Deze plant groeit onder meer in droge gebieden, dus behoeft slechts weinig water. Ook is deze plant zeer leuk als u een ruimte een bijzonder accent wilt geven vanwege het aparte en fraaie uiterlijk. De donkere rubberachtige groene bladeren staan prachtig in lichte ruimten.

7. Sansevieria

Als laatste één van de meest populaire planten voor op kantoor: de Sansevieria. Deze plant is bijna niet stuk te krijgen en past daarom zeer goed in een werkomgeving. Ook zorgt de plant voor een verbeterde luchtvochtigheid en meer zuurstof in de lucht. Een perfecte plant die in veel subsoorten beschikbaar is.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kantoor? Neem dan eens contact op met Any Green en wij voorzien u graag van advies op het gebied van luchtzuiverende planten.

Meer blog items