Roomdivider maken met planten? Inspiratie

Roomdivider maken met planten? Inspiratie

Roomdivider maken met planten? Inspiratie

Roomdividers zorgen ervoor dat grote ruimtes heel wat huiselijker en intiemer aanvoelen. Op kantoor zijn ze erg populair om werknemers wat meer privacy te gunnen. De beste roomdividers zijn die van planten. Een spatje groen doet namelijk wonderen op de werkvloer.

In dit artikel geven we je inspiratie om een roomdivider te maken met planten. Je kan kiezen voor een reeks plantenbakken, maar we maken bij Any Green ook leuke plantenmuren die je kantoor naar een hoger niveau tillen.

Vraag vrijblijvend om advies of een offerte op maat

Wat is dat eigenlijk, een roomdivider met planten?

Een roomdivider is een slimme manier om grote ruimtes intiemer te doen aanvoelen. Met een roomdivider deel je een ruimte in twee. Je zet bijvoorbeeld een rek tussen twee bureaus of maakt een valse wand om privacy te creëren.

Een uitstekende manier om een ruimte op te delen, is door planten te gebruiken. Een roomdivider met planten zorgt voor de nodige privacy en ziet er ook leuk uit. De werkruimte leeft op en voelt meteen veel huiselijker aan. Roomdividers met planten kan je creëren door simpelweg grote of hoge planten op een strategische plek neer te poten. Maar er zijn ook andere manieren zoals plantenwanden of moswanden.

Vraag vrijblijvend om advies of een offerte op maat

 

De voordelen van een groene roomdivider op kantoor

Een roomdivider met behulp van planten is een heel erg goed idee. Planten op kantoor hebben veel positieve effecten. Ze zorgen voor meer zuurstof in de lucht, nemen CO2 op en neutraliseren schadelijke deeltjes. Bovendien creëren planten een rustige sfeer en in die groene oase van rust voelen werknemers zich veel meer ontspannen. Het resultaat: werknemers die productiever en creatiever zijn. Roomdividers met planten komen dus niet alleen je werknemers, maar ook je bedrijf ten goede.

Groene roomdivider met plantenbakken

De eenvoudigste manier om een roomdivider met planten te maken, is door grote, hoge planten in plantenbakken tussen twee bureaus te plaatsen. Je hoeft zo geen grote veranderingen in de kantoorruimte te doen. Any Green levert alle planten in een decoratieve plantenbak die uitgerust is met een waterreservoir. Je hebt de keuze uit natuurlijk ogende, design of decoratieve plantenbakken en we hebben ook keramieken en metalen plantenbakken. Zo bouw je een roomdivider met planten die helemaal bij het interieur van je bedrijf past.

Maak een muur vol planten

Wil je een roomdivider met planten maken die je kantoor omtovert tot een moderne werkomgeving, dan moet je kiezen voor een plantenmuur. Een plantenmuur tilt je bedrijf naar een hoger niveau. Je werknemers zullen al dat groen zeker weten te appreciëren en je bedrijf oogt meteen jong en fris.

Any Green bouwt plantenmuren aan de hand van wandpanelen die we aan de muur bevestigen. De planten worden dan eerst bevestigd aan afzonderlijke panelen. Er bestaan drie soorten plantenmuren: de zogenaamde Living Green Walls en de Moss Fashion. Daarnaast ook de Artificial Green Walls. De levende groene muren bestaan uit wandpanelen die gevuld worden met binnenhuisplanten die je helemaal zelf kunt kiezen. Het alternatief bestaat uit een muur met kunstplanten.

De moswanden bestaan uit wandpanelen die bedekt zijn met mooie mossen. Het grote voordeel van die moswanden is dat ze geen onderhoud vereisen en weinig plaats innemen.

Welke planten kunnen geïntegreerd worden in een plantenmuur?

Je kiest helemaal zelf welke planten in jouw plantenmuur terechtkomen. Natuurlijk helpen we je graag om te beslissen welke planten voor jouw kantoorruimte het meest geschikt zijn. We raden je in elk geval aan om te kiezen voor onderhoudsvriendelijke planten zoals de graslelie of de aloë vera, maar ook andere binnenhuisplanten kunnen makkelijk in de plantenmuur verwerkt worden.

We komen graag je bedrijf bezoeken om een plan te kunnen uitwerken. Zo ben je er zeker van dat jouw plantenmuur er altijd groen zal blijven uitzien.

Kleinere oplossingen

Zoek je een andere manier om wat groen te integreren in je bedrijf? Dan kan je grote ruimtes ook opfleuren met groene sierkaders. Is de kantoorruimte te klein om een roomdivider met planten te installeren, dan kan je de wanden van wat groen voorzien. Sierkaders zijn kleine versies van plantenmuren die hetzelfde effect teweegbrengen.

Een van onze specialiteiten zijn moswanden. We kunnen het logo van je bedrijf of andere leuke creaties maken van mooie mosplantjes. Een unieke groene touch in je bedrijf!

Vraag vrijblijvend om advies of een offerte op maat

 

Een roomdivider maken met planten? Any Green helpt je graag

Wil je graag een groene roomdivider maken op kantoor? Onze experts van Any Green helpen je met alle plezier verder! We komen een kijkje nemen in jouw bedrijf en bespreken de verschillende mogelijkheden om een roomdivider met planten te maken.

Daarna maken we een plan voor je op en voor je het weet worden de bureaus gescheiden door een stukje rustgevend groen. Contacteer ons vrijblijvend en maak vandaag nog een afspraak!

Meer blog items