Rubberplant als kantoorplant

Rubberplant als kantoorplant

Rubberplant als kantoorplant

De ficus elastica, beter bekend als de Indische rubberboom, is een hele fijne kantoorplant die een ruimte goed kan opvullen. Op zoek naar een makkelijke plant die zich opperbest voelt op kantoor? Misschien is de rubberplant dan iets voor u.

In de wilde natuur kan de ficus elastica flink groeien. Exemplaren met een lengte van meer dan 25 meter zijn absoluut geen uitzondering! Je ziet deze bomen vooral in Indië en Indonesië. Je herkent ze meteen aan de opvallende bladeren. Bijzonder aan deze boom, is dat de stam van de boom in verhouding tot de grote massa, erg klein is. De boom kan echter zo hoog groeien dankzij zijn bijzondere bladerenmassa. De bladeren hebben opvallende hoofdnerven en kan ook hele kleine bloempjes hebben met rode, eivormige vruchtjes.

De rubberplant

In de Benelux worden de rubberbomen ook gehouden als kamer- of kantoorplanten. Dit zijn jongere exemplaren die nog steeds mooi kunnen doorgroeien, maar niet meer dan 2 meter hoog worden.

Ook de bladeren van de rubberplant zijn kleiner dan die bij hun grote broer. De glanzend groene bladeren zijn bij een rubberplant ongeveer 14 tot 26 centimeter lang. In de natuur kunnen de bladeren tot wel 35 centimeter lang worden.

Onderhoud rubberplant

Wie op zoek is naar een gemakkelijke kantoorplant die een lege ruimte snel en goed kan opvullen, komt al snel uit bij de rubberplant. Deze plant is namelijk perfect geschikt als kantoorplant, omdat ze weinig onderhoud nodig heeft en houdt van een wat koudere temperatuur. De plant gedijt immers het best bij een kamertemperatuur tussen de 15 tot 22 graden Celsius.

De rubberplant is ook erg flexibel voor wat betreft zonlicht. Bij matig licht groeit de plant het beste. Tijdens de wat warmere lente- en zomermaanden is het belangrijk om de plant meer water te geven, terwijl de rubberplant in de winter en herfst juist wat minder water nodig heeft. Voor een optimaal resultaat, is het ook aan te raden om de plant af en toe wat bij te voederen met verdunde kamerplantenmest.

De rubberplant op uw kantoor?

De rubberplant past perfect in een kantooromgeving. Planten hebben niet alleen een gunstig effect op de ruimte – bijvoorbeeld door hun luchtzuiverende werking – maar ook op het gemoed van werknemers. Uit verschillende onderzoeken blijkt keer op keer dat planten bijdragen aan gezonde en gemotiveerde werknemers. Groen op kantoor maakt niet alleen productiever maar ook gelukkiger.

Een rubberplant is dan ook de investering waard. Bij Anygreen, kunnen we uw kantoor niet alleen voorzien van de mooiste kantoorplanten: we kunnen ook nog eens het volledige onderhoud uitvoeren. Zo wordt het houden van een kantoorplant bijzonder gemakkelijk.

Benieuwd naar wat Any Green voor u kan doen?

Meer blog items