Treurvijg als kantoorplant

Treurvijg als kantoorplant

Treurvijg als kantoorplant

De ficus benjamina, beter bekend als de treurvijg of waringin, is een mooie boom met typerende afhangende bladeren. Zet hem in een voor hem vertrouwde omgeving en de treurvijg kan 25 tot 30 meter hoog worden. Ideaal dus voor kantoren met hele hoge ruimtes. Toch een iets normaler formaat? Ook dat is mogelijk, want de treurvijg is uitermate geschikt als kantoorplant van tussen de 1 tot 2 meter hoog.

De treurvijg komt oorspronkelijk uit Azië en Australië en stamt af van de moerbeifamilie (Moraceae). De boom staat bekend om zijn overhangende twijgen en lange glanzende ovale bladeren met een toegespitste punt. De bladeren zijn meestal 6 tot 13 centimeter lang.

De treurvijg als ideale kantoorplant

Hoewel de treurvijg in een tropisch klimaat met gemak 20 meter hoog, en soms ook 15 tot 20 meter breed, kan worden, is de plant ook geschikt als ideale kamer- of kantoorplant.

Vooral de laatste jaren is de populariteit van de waringin enorm toegenomen. Het is namelijk een plant met een enorme tolerantie die zowel in de schaduw als in de zon kan groeien. Bovendien kan de plant tegen droge lucht. Dit scheelt dan weer in het onderhoud: u hoeft de plant niet te benevelen. Al kan dit natuurlijk nooit kwaad, alleen al om het stof van de bladeren af te spoelen.

Onderhoud van de treurvijg

Als tropische plant, is de treurvijg wat minder geschikt voor hele koude ruimtes. Hij wordt bij voorkeur niet op een plek gezet waar de bladeren veel tocht kunnen vatten. De plant staat dan niet optimaal, en zal dit laten blijken door bladeren te verliezen.

De treurvijg gedijt het beste op een vaste plek. Te veel verplaatsen is niet goed voor de plant. De bladeren zijn erg gevoelig voor snelle veranderingen van lichtinval. Bij grote veranderingen qua lichtinval zal de plant bladeren verliezen.

De treurvijg heeft een gemiddelde hoeveelheid water nodig in de warmere zomermaanden en kan in de winter prima overleven op net genoeg water om uitdroging te voorkomen. Veel extra onderhoud is niet nodig, al is het wel aan te raden om de plant af en toe wat bij te knippen. De plant heeft namelijk de neiging om stevig door te groeien, waardoor een sporadische snoeibeurt geen kwaad kan.

De treurvijg als natuurlijk luchtfilter

De naam doet wat treurig aan, maar de treurvijg is eigenlijk een hele positieve kantoorplant met een luchtzuiverende werking. Zeker bij kantoren met veel tapijten en meubels, is een treurvijg een interessante toevoeging. De treurvijg kan namelijk helpen met het filteren van vervuilers zoals formaldehyde, benzeen en trichloorethyleen. Dit zijn vervuilers die vaak in tapijten en meubels worden gevonden.

Treurvijg huren of kopen bij Any Green

Ook een treurvijg op kantoor? Neem dan eens contact op met Any Green. Wij staan altijd voor u klaar met advies, en kunnen voor u planten op kantoor plaatsen en onderhouden. Op ons vakmanschap kan u rekenen.

Benieuwd naar wat Any Green voor u kan doen?

Meer blog items