Uw kantoorplanten in topconditie: 5 onderhoudtips

Uw kantoorplanten in topconditie: 5 onderhoudtips

Uw kantoorplanten in topconditie: 5 onderhoudtips

Indien u kantoorplanten besluit te plaatsen, vergt dit automatisch enig onderhoud. Nu bestaan er gelukkig een hele hoop planten die tegenwoordig erg weinig onderhoud vergen, ideaal voor op kantoor dus. Bij tijd en wijlen wat water geven en zo nu en dan bemesten is veelal voldoende om van deze leuke groene toevoegingen te kunnen genieten. U kunt er overigens ook voor kiezen om het hele onderhoudsproces uit te besteden, dit neemt u eigenlijk alle zorgen uit handen omtrent uw planten.
Wilt u toch een beetje zelf geëngageerd blijven? Neem dan de volgende vijf tips in acht en uw planten zullen prachtig mooi blijven.

1// Zet kantoorplanten op een geschikte plek

Elke plant heeft een specifieke voorkeur voor een bepaald plekje. Sommige planten houden van veel zonlicht, andere planten juist helemaal niet en drogen uit in zulke omstandigheden. Ook zijn er planten die graag van beide een beetje hebben, de zogenaamde halfschaduw. Naast licht, dient u ook rekening te houden met de temperatuur. De meeste planten gedijen goed bij een gemiddelde kamertemperatuur. Let er wel op dat ze buiten kantoortijden niet in een te koude ruimte moeten overnachten. De exacte details omtrent elke plant kunt u gemakkelijk tijdens de aanschaf opvragen.

2// Snoei planten regelmatig indien dit nodig is

Veel planten hebben baat bij een jaarlijkse snoeibeurt. U gaat zelf immers ook zo nu en dan naar de kapper, dus waarom zou u uw planten niet van dezelfde service voorzien? Snoeien heeft tot gevolg dat de planten beter zullen groeien en bloeien. Daarnaast kunt u ze op deze manier goed in vorm houden.

3// Lees goed na hoeveel water per seizoen de kantoorplant nodig heeft

Planten behoeven elk hun eigen specifieke hoeveelheid water. Geeft u te weinig, dan droogt de plant al snel uit met dorre en afvallende bladeren tot gevolg. Een teveel aan water heeft ook weer negatieve gevolgen, bladeren kunnen geel tot bruin kleuren en gaan hangen. Ook kunnen de wortels van een plant gaan rotten bij te grote hoeveelheden water. Lees dus altijd goed de instructies bij elke plant en pas het water geven daar op aan.

4// Geef de kantoorplant geen ongepaste consumpties

Een activiteit die door sommige medewerkers als leuk wordt ervaren, is het op structurele basis gieten van een beetje koffie of thee in planten die op kantoor staan. Dit lijkt misschien geinig, maar voor de plant is dit absoluut niet leuk! Door zulke ongepaste vloeistoffen toe te dienen, kunnen de planten snel dof worden, verkleuren, gaan hangen of zelfs afsterven. Behandel planten het liefst met hetzelfde respect als mensen en dieren. Uiteindelijk zorgen planten wel voor onze dagelijkse broodnodige hoeveelheid frisse lucht en zuurstof, dus een beetje dankbaarheid is geen overbodige luxe!

5// Vergeet uw kantoorplanten niet tijdens vakantie

Gaan er veel medewerkers in een bepaalde periode op vakantie? Of is uw kantoor misschien zelfs dicht tijdens een bepaalde periode? Overweeg dan om iemand in te huren die uw planten in deze tijd verzorgt. Zo loopt u niet het risico terug te komen en verdorde of dode planten aan te treffen. Dat is natuurlijk erg zonde.

Any Green pakt deze taak natuurlijk graag voor u op. Daarnaast helpen wij u graag verder met al uw andere vragen op het gebied van planten en verzorging. Wilt u graag wat nieuwe groene toevoegingen op uw kantoor? Of twijfelt u over de verzorging van een bepaalde soort? Neem dan snel contact met ons op, wij helpen u direct verder met al uw vragen.

Kantoorplanten huren of kopen?

Meer blog items