Verticale tuin: perfect voor bedrijven

Verticale tuin: perfect voor bedrijven

Verticale tuin: perfect voor bedrijven

Sinds het afgelopen decennium zijn verticale tuinen steeds meer in trek geraakt, vooral vanwege de multifunctionele toepassingsmogelijkheden. Wilt u graag wat meer groen in huis of op kantoor, maar weet u niet zeker of u de ruimte hiertoe heeft? Dan is een verticale tuin een esthetisch fraaie en handige oplossing.

In dit artikel kunt u meer informatie vinden over verticale tuinen, de aanleg hiervan en de verschillende mogelijkheden voor uw bedrijf.

Een groene verticale tuin: wat feiten op een rij

Een verticale tuin is eigenlijk precies wat de naam al aangeeft: een mooie selectie van planten die op een verticale wijze worden bevestigd. U kunt hierbij kiezen uit echte planten, maar ook kunstplanten of een speciale moswand die bewerkt wordt. Mos is populair omdat u hiermee ook diverse creaties kunt maken, zoals uw logo in het groen bijvoorbeeld.

Een verticale tuin bestaande uit planten is daarentegen een bijzonder aangezicht, zeker als u de planten die u gebruikt zo nu en dan omwisselt. Een hang- of klimplant kan bijvoorbeeld voor speelse effecten zorgen, maar u kunt er ook voor kiezen om kruiden in de verticale tuin te verwerken, Zo kunt u ook nog gebruik maken van hetgeen de natuur ons biedt.

In principe bent u enorm vrij met het bepalen hoe een verticale tuin er uit zal zien; Any Green staat u in elk geval altijd graag bij met advies.

Tover uw muren om in een prachtige verticale tuin!

Onderhoud van een verticale tuin

Alle planten hebben onderhoud nodig, het zijn immers levende organismen. Dit geldt dus ook voor een verticale tuin. Indien u dit liever niet zelf doet omdat u niet over voldoende kennis beschikt, dan kunt u dit prima uit handen geven aan ons vakkundige team. Afhankelijk van de soort planten die u heeft gekozen, komen wij meermaals per jaar uw verticale tuin onderhouden.

Hierbij kijken wij onder meer de gehele installatie na, zodat we er zeker van zijn dat alles goed werkt. Ook controleren wij de voedings- en watervoorziening, we snoeien de planten en verwijderen dode bladeren en takken.

Wanneer nodig, kunnen we ook direct plantjes vervangen. Wilt u liever zelf aan de slag? Dan leggen wij duidelijk aan u uit hoe het onderhoud plaats dient te vinden, zodat u dit de volgende keer gemakkelijk zelf op kunt pakken.

Geheel conform uw persoonlijke wensen

Iedere klant is uniek, dus ook elke verticale tuin is uniek! Natuurlijk kunt u bij ons terecht voor persoonlijk ontwerpadvies, waarbij wij rekening houden met zowel de mogelijkheden bij u op kantoor, als u specifieke persoonlijke voorkeuren op het gebied van plantjes. Met een verticale tuin kunt u echt alle kanten op, dus laat vooral uw fantasie de vrije loop. Wij kunnen ook verticale tuinen aanleggen die speciaal gericht zijn op een seizoen, of een feestdag zoals Kerstmis.

Any Green helpt u met aanleg, onderhoud en advies

Wilt u graag meer weten over verticale tuinen en de opties voor uw kantoor? Bel dan gerust eens met Any Green. Wij kunnen u uitvoerig adviseren over de plaatsing en het onderhoud van een verticale tuin, alsook helpen met het ontwerp. Natuurlijk kunt u bij ons ook gewoon terecht voor het plaatsen van alle soorten kamerplanten.

Meer blog items