Vrouwentong (sansevieria) op kantoor

Vrouwentong (sansevieria) op kantoor huren of kopen

Vrouwentong (sansevieria) op kantoor

De vrouwentong is een ideale plant voor mensen die iets minder goed zijn in het onderhouden van planten. Niet iedereen wordt immers met groene vingers geboren. Gelukkig zijn er onderhoudsvriendelijke planten die niettemin bijzonder mooi zijn. De vrouwentong, die de officiële benaming Sansevieria Trifasciata draagt, is er zo één. Deze plant komt vooral voor in West-Afrika en India en behoort tot de familie van Agavaceae (Agave). De vrouwentong hoeft slechts weinig water te krijgen en kan zelfs weken zonder. Ook is de vrouwentong te plaatsen op zowel lichte als donkere plekken. Ideaal voor op kantoor dus!

Vrouwentong: kenmerken

De vrouwentong wordt in het Engels ook wel “Snake plant” genoemd. Dit komt omdat de mooie bladeren van deze plant wel wat weghebben van slangen. Ze zijn sierlijk lang en spits en komen voor in diverse tinten groen. Doorgaans is dit een mengeling van licht- en donkergroen met stippen en/of strepen, soms afgezet met een gele streep aan de zijkant, afhankelijk van de specifieke soort vrouwentong. Er bestaan ruim 70 verschillende soorten, onder andere de Sansevieria Zeylanica, Laurentii en de ‘Black Coral’ variant, elk met hun eigen subtiele unieke kenmerken.

Het bijzondere aan de bladeren van de Sansevieria is dat u zelf een beetje invloed kunt uitoefenen op de kleur ervan. Staat de plant op een lichte plek, dan zullen de bladeren licht(er) van kleur worden. Op een donkere plek worden ze net donkerder.

De vrouwentong wordt ongeveer een meter hoog, niet uitzonderlijk groot dus. De plant kan daarentegen wel erg snel volumineus worden. Let dus op met fragiele potten, want die kunnen breken!

Vrouwentong: onderhoud

Zoals eerder al werd aangegeven, is de vrouwentong een uiterst sterke plant. Van origine is het een woestijnplant die zich met gemak aangepast heeft aan het leven binnenshuis. De bladeren zijn zo sterk dat ze in Afrika worden gebruikt om manden van te maken.

Veel onderhoud behoeft de vrouwentong dan ook niet, want deze plant heeft erg weinig water nodig. Het is verstandig om de grond droog laten worden tussen het water geven door. Het beste is om de plant daarnaast ongeveer één maal per maand een dosis plantenvoeding te geven. De ideale temperatuur voor de sansevieria om in te gedijen is tussen de 18 en 27°C.

De vrouwentong als kantoorplant

De vrouwentong is een prachtige plant voor op kantoor. Naast het feit dat ze bijzonder gemakkelijk te onderhouden is, heeft de sansevieria ook luchtzuiverende eigenschappen. Zo zal de plant een positieve invloed hebben op de de luchtvochtigheid in een ruimte, zodat een veelal droge kantoorruimte weer prettiger aanvoelt. Ook zet de plant giftige stofjes om in zuurstof, een fijne eigenschap in plaatsen die vol staan met diverse apparatuur, waardoor de lucht bedompt kan raken. Daarnaast zal de vrouwentong met haar sierlijke bladeren elk kantoor een mooie groene oppepper geven.

Bent u benieuwd naar de voordelen die de vrouwentong als kantoorplant u kan bieden? Dan kan u uiteraard op elk gewenst moment contact met ons opnemen voor een afspraak en vrijblijvend advies!

Benieuwd naar de mogelijkheden van een vrouwentong bij u op kantoor?

Meer blog items