Wat is plantscaping? En hoe kan je het toepassen?

Wat is plantscaping? En hoe kan je het toepassen?

Wat is plantscaping? En hoe kan je het toepassen?

Er zijn veel studies gedaan naar het effect van planten op het welzijn van de mens, en ze zijn het er allemaal unaniem over eens: een beetje groen in een ruimte kan een mens enorm goed doen! Het boost je humeur, je concentratievermogen en geeft je meer energie! Om die redenen wordt er de laatste jaren enorm veel aan plantscaping gedaan en ook in kantoor- en werkruimtes wordt dit toegepast. Maar wat is het precies en kan je er zelf mee aan de slag?

Plantscaping: wat is het?

Bij plantscaping worden planten zorgvuldig uitgekozen en op een strategische manier in de ruimte geplaatst. Als dit zorgvuldig en correct wordt gedaan, kan het je ruimte een enorme upgrade geven. Planten in een ruimte zuiveren de lucht en geven een boost aan je algemeen welzijn en het kan je ruimte ook gewoon een frisse en trendy look geven.


Uw kantoor in het nieuw steken met een groene touch?

Plantscaping: waarop moet je letten?

1. Kies je planten zorgvuldig uit

Ken je niet superveel van planten? Dan is het aangeraden om te beginnen met planten die niet veel verzorging nodig hebben. Planten zoals drakenbomen en graslelies zijn ideaal om mee te starten. Heb je na een tijd groene vingers ontwikkeld? Dan kan je gaan voor iets uitdagendere soorten planten!

2. Scan de ruimte: wat past waar?

Kijk eerst goed naar de ruimte vooraleer je overal planten begint te zetten: waar heb je veel zonlicht? Kunnen de huisdieren of kinderen eraan? Kunnen ze voldoende groeien op die plek? Allemaal dingen waar je mee moet rekening houden vooraleer je een plekje zoekt voor je planten. Sommige planten kunnen perfect overleven in een donkere ruimte, terwijl anderen nood hebben aan direct zonlicht.

3. Maak een set-up: zorg voor dimensie

Denk goed na over hoe je planten mooi kunnen passen in je interieur. Je wilt namelijk dat ze je ruimte aanvullen en dus niet overheersen. Teveel is nooit goed, dat geldt ook voor wat groen in een ruimte. Denk bijvoorbeeld in laagjes: hang een plant aan het plafond met een toffe plantenhanger, zet er een paar op de tafel of bureau en zorg ook voor enkele medium-sized potten op de grond. Op die manier creëer je een leuke en hippe dimensie en bijgevolg een aangename werk- of leefruimte.

4. Doe inspiratie op via Pinterest

Geen idee hoe je je ruimte mooi kan inkleden? Pinterest to the rescue! Neem al eens een kijkje en zoek voorbeelden die helemaal passen in jouw interieur. Zo doe je inspiratie op en kan je direct aan de slag. Uiteraard zitten we er zelf ook op. Check hier onze Pinterest boards.

Aan de slag met plantscaping: AnyGreen helpt je verder!

Ben je fan van een beetje groen op kantoor en wil je hier graag werk van maken? AnyGreen heeft creatieve plantenspecialisten in huis die samen met jou graag alle mogelijkheden overlopen.

Hoe gaan we te werk? We scannen je ruimte, maken een plan op en voeren deze met passie uit. Geen zin of tijd om de plantjes erna regelmatig te verzorgen? Geen probleem, dat neemt AnyGreen ook graag voor zijn rekening. Contacteer ons nu voor vrijblijvend advies of maak een afspraak!

Meer blog items