Welke kleuren zijn het best op kantoor en zorgen voor meer productiviteit?

Welke kleuren zijn het best op kantoor en zorgen voor meer productiviteit?

Welke kleuren zijn het best op kantoor en zorgen voor meer productiviteit?

Werken op kantoor kan aangenaam zijn, maar soms kan het ook vervelen en zelfs saai zijn. U mist wat kleur op kantoor, maar hoe gaat u daarmee om? Any Green heeft de oplossing voor u! Meer groen, meer planten, want zij zorgen met een klein budget al voor verbeteringen binnen uw kantoor. U krijgt daardoor meer sfeer en een beter leefklimaat. De een houdt van groen, de ander van geel of alleen van wit. Iedereen heeft een eigen smaak, maar het gaat om de productiviteit op kantoor. Wat werkt rustgevend en ook motiverend? Hoe kunnen uw medewerkers productief blijven ondanks dat zij de hele dag tussen vier muren werken? Een hele uitdaging, maar het is wel belangrijk dat er meer kleur is op kantoor. Het hoeft niet overdreven veel te zijn; het gaat om de uitstraling, het geheel, het een zijn.

Groen op kantoor

Groen laat een kantoor ruimer ogen. Ideaal, want hierdoor ziet alles er meteen anders uit als u groen in uw kantoorruimte plaatst. Groen is daarnaast ook een rustgevende kleur. Als u een kale kantoorruimte heeft, kan dat er voor zorgen dat u geen zin heeft in uw werk, de omgeving is saai en dat werkt zeker niet motiverend. Groen, gecreëerd door planten, is daarom de ideale oplossing voor uw kantoor! Het kantoor leeft!

Nog meer kleuren op kantoor?

Naast de kleur groen van planten zijn er nog meer kleuren, die heel goed op kantoor toegepast kunnen worden. Eigenlijk bestaat er niet één perfecte kleur. Het inrichten van een kantoor wil zeggen zorgen dat het bij elkaar past, goede verlichting en mooie decoratie. Kleuren hebben bij veel werknemers invloed op de gemoedstoestand en op de motivatie. Hierbij kunt u denken aan de kleur van de muren, maar ook van de meubels, accessoires en de decoratie. Wit en grijs zijn vaak tinten die op kantoor gekozen worden, maar het is dan niet kleurrijk en het kan als ‘saai’ worden bestempeld. Het zijn wel prima basiskleuren, die u aan kunt vullen met fellere en opgewekte tinten.

  • Geeltinten bevorderen uw geluksgevoel. Het zelfvertrouwen van werknemers gaat er ook op vooruit. Overdrijf niet, maar bijvoorbeeld een gele bekleding voor uw kantoorstoel kan best!
  • Oranje of rode tinten geven u en uw werknemers meer energie. Het werkt daardoor ook motiverend, ideaal in een werkruimte dus!
  • Blauw en/of groen tinten, populaire kleuren vanwege de rustgevende werking. Werknemers krijgen hierdoor meer het idee dat ze buiten zitten, ze denken aan het buitenleven. Planten zijn daarbij de ideale oplossing en dragen bij aan de huiselijke sfeer op kantoor.

Meer groen, een eenvoudige aanpassing

Een plantje op het bureau, een grote plant in de “saaie” hoek van het kantoor, bij de receptie of een leuke plant op de vensterbank. Het zijn zomaar een paar kleine veranderingen die u snel door kunt voeren. Succes verzekerd! Geniet van alle voordelen, die meer groen in uw bedrijf/kantoor u en uw medewerkers gaan brengen. Neemt u dan nu geheel vrijblijvend contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden voor meer kleur op kantoor.

Wil u ook meer kleuren op kantoor?

Meer blog items