Wonderstruik huren als kantoorplant

Wonderstruik huren als kantoorplant

Wonderstruik huren als kantoorplant

Sommige planten hebben een nogal bijzonder naam, en de wonderstruik is daar zeker één van! Dit mooie plantje draagt de officiële benaming Codiaeum variegatum en behoort tot de familie van Crotoneae (Euphorbiaceae), ook wel bekend als de Wolfsmelkfamilie. Deze groenblijvende plantjes zijn rond 1800 ontdekt en komen van origine uit streken rondom Indonesië en India.

De wonderstruik is een kamerplant bij uitstek, die prachtige, mooie bont gekleurde bladeren heeft. Het is een echte blikvanger die duidelijk aanwezig is in elke ruimte.

Er zijn talrijke soorten van de Codiaeum variegatum beschikbaar, waardoor er voor elk interieur wel een passende optie is.

Wonderstruik: kenmerken

De wonderstruik is een kamerplant die ontzettend veel sfeer brengt in anderzijds misschien saaie ruimtes. Met haar mooie warme kleuren, die schakeringen vertonen van donkergroen tot geel, oranje tot verschillende varianten rood en zelfs roze tot bruin, fleurt de plant elke kamer op.

De verschillende soorten Codiaeum variegatum bieden daarnaast ook al evenveel soorten bladeren. Sommige hebben een ovaalvormig blad, terwijl anderen bladeren in eikenbladvorm hebben. Ook zijn er wonderstruiken met wat meer smalle en krullende bladeren.

De wonderstruik kan in de natuur wel meters hoog worden. Binnenshuis kunt u echter veel invloed op de hoogte van de plant uitoefenen.

Sommige soorten wonderstruik bloeien trouwens. Ze vormen dan bloemen aan stelen tussen de bladeren. Het uiterlijk van deze bloemen varieert afhankelijk van het geslacht van de plant. Mannelijke bloemen zijn wit met bijbehorende blaadjes, vrouwelijk bloemen zijn meer gelig en hebben geen blaadjes.

Wonderstruik: Onderhoud

De wonderstruik vaart wel bij een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. De vuistregel is wel: hoe lichter de omgeving, hoe meer kleuren de plant vertoont.

De wonderstruik moet daarnaast regelmatig water hebben. De bodem mag echter niet onder water staan omdat de wortels dan kunnen rotten. Geef dus liever steeds kleine beetjes water.

Minimale temperaturen zijn 18°C overdag en 12°C ’s nachts. Het beste is de temperatuur te allen tijde boven de 15°C te houden om bladverlies te voorkomen. Zorg ook voor een goede luchtvochtigheid en vermijd sterke temperatuurschommelingen.

Om de 2 weken mag u de wonderstruik van een beetje plantenvoeding voorzien. Ook is het goed de plant regelmatig te benevelen, bij een kamertemperatuur van 18°C. Gebruik hiervoor het liefst gedistilleerd water of regenwater, in ieder geval zo zuiver mogelijk water.

Een punt van aandacht: het sap van de wonderstruik kan irriterend zijn voor uw huid en slijmvliezen. Was uw handen dus altijd goed na verzorging.

De wonderstruik huren of kopen als kantoorplant

De wonderstruik doet zijn naam werkelijk eer aan, want de plant is dermate veelzijdig dat er in elk interieur wel een passend plekje voor te vinden is! Het is de ideale plant om een kleuraccent in uw kantoorruimte te introduceren. De plant vergt in vergelijking met sommige andere plantensoorten misschien net iets meer onderhoud, maar dit vereist zeker nog geen uitgebreide kennis of uitzonderlijke groene vingers. Met een paar goede tips kunt u jarenlang genieten van deze mooie plant.

Ziet u één of meerdere wonderstruiken op uw kantoor wel zitten? Dan kan u hiervoor bij ons terecht. Neem vandaag nog contact met ons op. Wij zullen alle opties uitgebreid met u bespreken.

Wonderstruik huren of kopen?

Meer blog items