Yucca huren als kantoorplant

Yucca huren als kantoorplant

Yucca huren als kantoorplant

De palmlelie, ook wel bekend als Yucca, is een heel erg leuke kamerplant die in geen enkel interieur zal misstaan. Deze plant behoort tot de familie van Asparagaceae en heeft een fraai exotisch en stoer uiterlijk. Vrijwel elke ruimte waarin u de palmlelie plaatst, wordt in een oogwenk getransformeerd tot een kleine ‘Mexicaanse oase’. In de natuur is deze plant onder andere te vinden in bepaalde streken in Noord-Amerika, Zuid-Amerika en de Caraïben.

De palmlelie is een gemakkelijke kamerplant, die bovendien over luchtzuiverende kwaliteiten beschikt. Een uitstekende optie voor een kantoorruimte dus!

Yucca: kenmerken

Er bestaan ongeveer 40 verschillende subsoorten yucca’s, elk met hun eigen specifieke eigenschappen. Toch hebben ze enkele kenmerken gemeenschappelijk:

De palmlelie heeft een zeer grote bos opvallend puntige bladeren die alle kanten uitpieken. De kleur van de bladeren varieert tussen groen, geel en grijs en komt een beetje als een explosie uit de aarde of uit één of meerdere flinke stammetjes.

De yucca groeit van origine in droge en woestijnachtige gebieden en dat is ook echt terug te zien aan deze gezellige plant. In de natuur kan de palmlelie bloeien, maar in een binnenruimte zal dit vrij weinig voorkomen. In feite is dit ook beter voor de plant, aangezien binnenshuis bloemen voortbrengen de plant erg veel energie kost.

Let trouwens wel op met kinderen en dieren: de palmlelie is giftig.

Yucca: onderhoud

De yucca hoeft bijzonder weinig water te krijgen, niet zo verwonderlijk aangezien de plant van nature in de woestijn groeit. In de winter moet de grond geheel opdrogen, voordat u opnieuw water geef, dit om rottende wortels te voorkomen. De stam kan bovendien onderaan zacht worden bij te veel water. Krijgt de plant te veel water, dan zullen de bladeren geel kleuren. In de lente en zomer heeft de yucca meer water nodig, met name op dagen dat het erg warm is. U kunt dan water geven wanneer de bovenste laag potgrond droog geworden is.

De palmlelie mag gerust op een zonnige plek staan, de bladeren zijn hier goed tegen opgewassen. Let alleen in het begin een beetje op: yucca’s worden doorgaans gekweekt met gefilterd licht en dienen langzaamaan te wennen aan direct zonlicht. Plaatst u de plant te snel op een plekje met direct zonlicht, dan kunnen de bladeren uitdrogen of zelfs verbranden en dat is erg zonde. Uiteindelijk heeft de plant baat bij ongeveer 5 uur direct zonlicht per dag. U kunt de palmlelie dan plusminus 3 meter van een raam plaatsen.

Minimale temperaturen om de plant in te laten gedijen zijn 18℃ overdag en 10℃ ’s nachts. Voeding hoeft de plant slechts weinig nodig; enkel een keertje in de lente en een keertje in de zomer.

De yucca als kantoorplant

Met het robuuste en stoere exotische uiterlijk is de yucca een ontzettend leuke toevoeging aan elke kantoorruimte. Een anderzijds saaie en bedompte ruimte wordt direct opgefrist door deze prachtige verschijning. Daarnaast past de palmlelie bij de meest uiteenlopende stijlen. Ook voor terrassen is de plant uitermate geschikt, omdat ze in de zomer gerust buiten kan staan. Uw yucca zal ongetwijfeld heel wat fans hebben.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om de yucca bij u op kantoor te plaatsen? Neem dan gerust eens contact met ons op. Wij komen graag bij u langs om u van grondig en uitgebreid advies te voorzien.

Yucca (palmlelie) huren of kopen?

Meer blog items