Bedrijfskantine inrichten? Denk aan planten!

Bedrijfskantine inrichten? Denk aan planten!

Bedrijfskantine inrichten? Denk aan planten!

De bedrijfskantine lijkt misschien niet zo’n belangrijke ruimte te zijn, het is en blijft het centrum van een bedrijf of organisatie. Een plaats waar collega’s samenkomen en banden scheppen. Een plek waar ze even tot rust kunnen komen en kunnen opladen.

De inrichting van de eetruimte is daarom eigenlijk van uiterst belang: een leuke en gezellige kantine heeft namelijk enorm veel positieve effecten op het personeel en daardoor ook voor het bedrijf of de organisatie zelf. Het verhoogt het humeur en daardoor ook het mentaal welzijn van je werknemers, het heeft een positief effect op de productiviteit en de vitaliteit van de werknemers en de concentratie van het personeel stijgt aanzienlijk. Redenen genoeg dus om er een toffe pauzeplek van te maken! Maar hoe begin je aan de inrichting van je kantine? Wij geven enkele tips.

Koop goede stoelen

Een slecht zittende stoel kan al een negatief effect hebben op de kwaliteit van de pauze van de werknemers. Zorg dus in ieder geval voor comfortabele stoelen! Een goede kantinestoel moet namelijk zorgen voor een stevig zitcomfort.

Goede verlichting

Ga voor sfeervolle verlichting of probeer veel natuurlijk licht te laten binnenkomen. Niemand luncht graag onder die typische, ongezellige tl-verlichting. De sfeer van een ruimte wordt al voor een groot deel bepaald door zacht, natuurlijk licht. Ook de keuze van de lampen kan al veel doen. Ga voor stijlvolle, creatieve lampen om de ruimte wat op te krikken of kies voor zogenoemde slimme verlichting zoals het type Philips hue voor een iets dynamischer optie.


Zorg voor ontspanning

De kantine of eetruimte is er vooral om even tot rust te komen en te ontspannen. Bij de inrichting van de ruimte kan er dan ook gezorgd worden voor leuke ontspanning, zoals een voetbaltafel of een Playstation.

De eetruimte mag echt afwijken van de werkruimte en dus een plek worden waar collega’s even kunnen lachen, zich amuseren om er daarna weer helemaal in te kunnen vliegen. Het mag zelfs iets huiselijk hebben, iets waar de werknemers zich helemaal thuis kunnen voelen.

Planten als essentieel element

Wil je wat leven toevoegen aan de kantine? Dan zijn planten dé ideale manier. Planten zorgen niet alleen voor een levendige en gezellige atmosfeer, ze hebben ook een positief effect op het humeur en de vitaliteit van het personeel.

Volgens verschillende studies verhogen planten zelfs de concentratie en de productiviteit, zorgen ze voor minder stress en vallen er op den duur minder zieken. Alleen maar positief dus! Wat voor planten je precies in je kantine moet zetten? Van kleine minicactussen tot grote kamerplanten: alles kan. Het beste is om te kiezen voor planten die niet extreem veel zorgen vereisen en niet veel licht of warmte nodig hebben.

Planten voor de bedrijfskantine?

Groene wanden

Iets wat steeds vaker gedaan wordt zijn plantenwanden oftewel ‘groene muren’, ook wel ‘de verticale tuin’ genoemd. Ze zijn een prachtige blikvanger en zorgen zelfs voor akoestische demping. Daarnaast is zo’n muur ook heel makkelijk te onderhouden of moet je er zelfs helemaal niets aan doen.

Any Green brengt groen in uw bedrijf

Wil je graag hulp bij het uitkiezen van de beste én mooiste planten of plantenwand voor je bedrijfskantine? Any Green gaat samen met jou op zoek naar de leukste manier om je eetruimte op te fleuren! Bij ons kan je planten zowel kopen als huren én hoef je je niet bezig te houden met het onderhoud: Any Green houdt de plantjes gezond en levend! Ga je liever voor artificiële planten die helemaal geen verzorging nodig hebben? Alles is bespreekbaar.

Wil je graag eens samenzitten en de mogelijkheden bespreken? Contacteer ons dan voor vrijblijvend advies of een offerte op maat.

Steek je bedrijf in het groen!

Meer blog items