De bonte syngonium huren als kantoorplant

De bonte syngonium huren als kantoorplant

De bonte syngonium huren als kantoorplant

De bonte syngonium behoort tot de familie van aronskelkachtigen, een populaire verzameling planten die het binnenshuis goed doen. Deze kamerplant heeft een leuke tropische uitstraling, die te danken is aan de oorsprong van de plant. U kunt deze plant terugvinden in vele gebieden binnen Centraal en Zuid-Amerika, voornamelijk in Costa Rica.

De officiële benaming van de bonte syngonium is Syngonium podophyllum en het betreft een fraaie en snelgroeiende kamerplant. De Philodendron is een verwante plant. Beide soorten zijn al even gemakkelijk in onderhoud.

In de natuur is de bonte syngonium een klimplant die luchtwortels heeft. Op uw kantoor kunt u dit ook zien gebeuren. Deze plant is zelfs in aquariums te gebruiken, vanwege de gewenning aan zeer vochtige omgevingen.

De bonte syngonium: kenmerken

De bonte syngonium dankt haar naam aan de bladeren van de plant. Zowel een jonge als een oudere plant zullen prachtig getekende bladeren vertonen, in vele schakeringen groen. Deze kleuren blijven continu veranderen. Bij jonge planten zijn de bladeren nog ovaal en enkelvoudig. Naarmate de plant zal groeien, krijgen deze bladeren een vorm die aan een pijl doet denken en wordt het enkelvoudige blad verdeeld. Na verloop van tijd zullen de bladeren uit vele delen bestaan, soms wel acht.

Ook zullen de bladeren ranken en de zogeheten luchtwortels vormen. Met behulp van deze wortels kan de plant klimmen, omdat deze wortels zich aan vrijwel elke ondergrond kunnen hechten. Wanneer u de plant door middel van mosstokken ondersteunt, kunt u op kantoor een ontzettend mooie klimplant creëren.
Wilt u liever een hangplant? Dan plaatst u de plant bijvoorbeeld op een kast, waarna de ranken op prachtige wijze naar beneden zullen groeien.

De bonte syngonium: onderhoud

De bonte syngonium is een zeer sterke kamerplant, die het goed doet op een enigszins lichte plek. De halfschaduw is prima, of een plek met indirect zonlicht. Zo zorgt u ervoor dat de plant de mooie kleurschakeringen blijft behouden. Zet u de plant op een te donkere plek, dan worden de bladeren donkerder groen. In de zon zullen de bladeren juist licht worden en uitdrogen. De ideale kamertemperatuur ligt tussen 15 en 25ºC.

De plant heeft tevens baat bij een vochtige luchtkwaliteit, gelet op de oorsprong van de plant. Vooral in de zomer is het van belang de plant te besproeien. Vooral de luchtwortels zullen hier wel bij varen. Geef de plant in de zomer zeker eenmaal per week water, in de winter volstaat één keer in de twee weken. De grond moet een mooie kleur donkerbruin hebben en nooit geheel uitdrogen. Maar ook niet té nat zijn, want anders kunnen de wortels in de pot rotten.

De bonte syngonium huren als kantoorplant

Weet u nog niet helemaal zeker welke plant u wilt toevoegen op uw kantoor, dan is de bonte syngonium zeker het overwegen waard. Deze uitzonderlijk vrolijke en fraaie plant kan namelijk ook op kleine plekjes worden neergezet en neemt weinig ruimte in. De plant zal mooi tegen een muur opklimmen of juist van een anderzijds saaie dossierkast naar beneden groeien, iets dat uw kantoorinterieur een groene boost geeft.

Neem nu contact op met Any Green. Wij kunnen voor elke kantoorsituatie een passende oplossing bieden en u ook nog eens al het werk uit handen nemen met ons uitgebreide onderhoudsplan voor planten op kantoor

Planten huren of kopen voor op kantoor?

Meer blog items