De meerwaarde van planten in uw interieur

De meerwaarde van planten in uw interieur

De meerwaarde van planten in uw interieur

Stel: u werkt al een aantal jaar bij hetzelfde bedrijf. Toch voelt u zich niet goed in het kantoor waar u zit. Het heeft een te zakelijk en klinisch gevoel. Kantoorplanten zijn de oplossing voor dit probleem. Door planten in uw interieur te plaatsen, krijgen u en uw collega’s een huiselijker gevoel. Bovendien werken planten op kantoor stressverlagend, wat het algemeen gevoel van welzijn verbetert.

Waarom kiest u eens niet voor kantoorplant in plaats van voor een hoogstaand designermeubel of kunst om uw kantoor op te fleuren?
Bovendien bieden planten op kantoor meer dan enkel een esthetische meerwaarde. Een kort overzicht:

(1) Kantoorplanten voor een betere gezondheid

Planten fleuren een ruimte op, niet alleen thuis maar ook in uw werkomgeving. De groene en vrolijke kleuren brengen sfeer in een kantooromgeving. Kantoren zijn immers vaak niet de meest opbeurende plekken waar het aangenaam vertoeven is.

Een groene omgeving is niet alleen goed voor het humeur, maar ook voor uw gezondheid. Wist u bijvoorbeeld dat veel kantoorplanten een luchtzuiverende werking hebben?

Nog een pluspunt: kantoorplanten zijn een goed middel tegen het Sick Building Syndrome (SBS), een fenomeen waarbij mensen die in een gebouw vertoeven gezondheidsklachten of ongemak ervaren. De aanwezigheid van voldoende kantoorplanten gaat dit SBS tegen; planten zuiveren de slechte luchtkwaliteit en verbeteren de luchtvochtigheid. Ook deprimerende, kale ruimtes zijn voorgoed verleden tijd, dankzij het vrolijke effect van de planten.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de werkprestaties in het algemeen beter zijn in een groen kantoor, dan in een kantoor waar geen planten staan.

(2) Kantoorplanten tegen onaangename geur

Kantoren hebben vaak een typische, besloten geur, die geassocieerd wordt met werken. Dit is een factor waar werknemers niet altijd blij van worden. Luchtverfrissers lossen dit probleem niet op, en zijn bovendien vaak erg ongezond.
Kantoorplanten bieden hier wel een oplossing. Dankzij het plaatsen van verschillende soorten planten verdwijnt de muffe geur, en wordt de ruimte ook een stuk lichter.

(3) Omgevingsverandering

In tegenstelling tot kunst of een designermeubel, brengen planten op kantoor nog een meerwaarde met zich mee: het zijn levende entiteiten en dus hebben ze verzorging nodig. Samen voor planten zorgen, schept een groepsgevoel. En even de planten water geven, brengt rust en afwisseling tijdens het werk. Kantoorwerk kan soms eentonig zijn, dus een beetje leven in de brouwerij kan nooit kwaad.

Planten geven een grote meerwaarde op ieder kantoor. Of uw werkplek een ouder gebouw is of een hypermoderne studio, kantoorplanten maken het een betere plek om te werken. U zult meer geconcentreerd en zelfs gezonder zijn. De verbeterde geur en de vrolijkere omgeving zullen bijdragen aan een betere werkplek, die ervoor zorgt dat u minder snel overdonderd wordt door stress. Kies dus liever voor een kantoorplant, en laat dat design meubel nog even in de winkel staan.

Planten huren of kopen voor een gezonde en aangename omgeving?

Meer blog items